3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Columbo: Mind Over Mayhem (tv)
For at dække over sin søns snyd med en stor afhandling, slår en professor et vidne ihjel, og det bliver en sag for Columbo.
COLUMBO I MODERNE OMGIVELSER
En mordsag fører kriminalbetjent Columbo tæt på en meget avanceret computer med tilhørende selvtænkende robot. Begge dele fylder det meste af en fabrikshal og forekommer ret komisk i dag.

Nymodens teknologi
Columbo har ikke meget forstand på den nymodens teknologi, der omgiver ham i opklaringsarbejdet. Han holder fokus på sin hovedmistænkte, professoren Marshall Cahill, der har myrdet en anden professor, fordi han kendte til pikante oplysninger i en sag om snyd, som Cahills søn har udført i forbindelse med en afhandling.

Columbo må helt frem til episodens klimaks, før han finder midlet, der kan få morderen til at tilstå.

Plastisk & uvirkeligt
Episoden hører ikke til blandt de bedste, blandt andet på grund af den klodsede kulisse, der forekommer ualmindeligt plastisk og uvirkelig.

Halvhjertet modspil
Peter Falk får kun halvhjertet modspil fra sin skurk, og episoden hæmmes dermed af stilstand. Humoren er også i nogen grad lagt på hylden, så klichéerne fremstår mere stive, end vi er vant til fra mere veloplagte episoder.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Columbo: Mind Over Mayhem (tv)

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1974, USA, Columbo, 72 min
Dansk titel: Columbo: Det er tanken, der tæller (tv)
Instr: Alf Kjellin Manus: Steven Bocho, Dean Hargrove  Baseret på: historie af Robert Specht  Foto: William Cronjager  Klip: Ronald LaVine  Mus: Dick DeBenedictis  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
José Ferrer (Dr. Marshall Cahill)
Lew Ayres (Dr. Howard Nicholson)
Robert Walker Jr. (Neil Cahill)
Lee Montgomery (Steve Spelberg)
Jessica Walter (Margaret Nicholson)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.