3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Grass Harp, The
En forældreløs dreng får sin sag for blandt skæve kvindeeksistenser på landet.
SUPERSENTIMENTAL LIVSFILOSOFEREN
Et sandt udstillingsvindue af fabelagtige skuespillere er en af desværre alt for få gode grunde til at se Charles Matthaus, "The Grass Harp". Hvad der begynder som lovende afdæmpet filosoferen over livet og døden, kammer over i en sand inflation af sentimentalitet med hele strygeorkestret som moralsk opbakning.

Dobbelt sorg
Drengen, Collin, har lige mistet sin mor, da han bliver anbragt hos sin stramme og kølige tante, Verena. Næste dag kører faderen sig ihjel, og Collin må indstille sig på et liv sammen med tanten.

Naturens goder
Den rige tante bor ikke alene i sin mægtige landvilla. Hendes søster, Dolly, hjælper til med det praktiske og nyder naturens goder, blandt andet fabrikerer hun en helbredende mikstur af plantesafter.

Op i en træhytte
Da det en dag bliver for meget for Dolly med den dominerende søsters sarkastiske og ondskabsfulde behandling, flytter hun sammen med Collin og husets sorte hjælper ud på marken og op i en slags hytte i et træ.

Et tilløbsstykke
Denne demonstration bliver hurtigt et tilløbsstykke for landsbyens snobber og sheriffen, der må håndhæve loven. Men der er ingenting, der kan rokke ved Dollys beslutning. Og dog..

Tyndt skrevne roller
Gode gamle Walter Matthau og ligeså gode gamle Jack Lemmon dukker op i små tyndt skrevne roller - alligevel er de et opløftende moment i filmen. Unge Edward Furlong er dog det stærkeste kort - en smuk og bemærkelsesværdig præstation.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Grass Harp, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1995, USA, Drama, 92 min
Dansk titel: Græsharpen
Instr: Charles Matthau Prod: James T. Davis, John Davis, Charles Matthau, Jerry Tokofsky  Manus: Stirling Silliphant, Kirk Ellis  Baseret på: novelle af Truman Capote  Foto: John A. Alonzo  Klip: Sidney Levin, Carroll Timothy O´Meara  Mus: Patrick Williams  
Medvirkende:
Piper Laurie (Dolly Talbo)
Sissy Spacek (Verena Talbo)
Edward Furlong (Collin Fenwick)
Walter Matthau (Judge Charlie Cool)
Nell Carter (Catherine Creek)
Jack Lemmon (Morris Ritz)
Mary Steenburgen (Sister Ida)
Sean Patrick Flanery (Riley Henderson)
Joe Don Baker (Sheriff Junius Candle)
Charles Durning (Reverend Buster)
Roddy McDowall (Amos Legrand)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.