City Hall (1996)

  New Yorks borgmester og hans højre hånd kæmper for at opretholde ro, orden og folkets tillid.


  SMÅKEDELIG DRAMATIK

  Halvhjertet og svært fordøjeligt kriminaldrama om en fremadrettet New York-borgmester, hans vakse højre hånd og deres store problemer med at opretholde det gode omdømme.

  En rådhuslavine
  Da en seksårig farvet knægt bliver dræbt af skud af en narkobagmand, der er i gang med at skyde en betjent, sætter det en lavine i gang på rådhuset. Borgmesteren vil gøre alt for ikke at tabe point og ansigt. Han arbejder hårdt i forsøget på at virke berørt at sagen, tager med til drengens begravelse og taler om, at nu kan det være nok med al den kriminalitet.

  Borgmester i fare
  Imens står den højre hånd og kigger på i mere eller mindre tårevædet beundring, men samtidig lurer faren for, at borgmesteren bliver nødt til at gå af.

  Lidt kedeligt
  Skuespillet er helt acceptabelt, men historien rummer ikke mange dybder eller originale indfald. Det er faktisk lidt kedeligt at komme igennem "City Hall".

  Småtørt & skrabet
  En småtør og skrabet politisk historie med ligeså store ambitioner som borgmesteren i handlingen. Hverken borgmesterens eller filmens ambitioner bliver indfriet i Harold Beckers genresikkert uinspirerede iscenesættelse. Jerry Goldsmiths musik hører til blandt hans mindre inspirerede men stjæler ikke decideret billedet.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1996, USA, Krimi, Drama, 112 min.

  Dansk titel: City Hall
  Instr: Harold Becker Prod: Harold Becker, Ken Lipper Manus: Ken Lipper, Paul Scharder, Nicholas Pileggi, Bo Goldman Foto: Michael Seresin, Jamie Silverstein Klip: David Bretherton, Robert C. Jones Mus: Jerry Goldsmith