Apflickorna (2011)

  En 15-årig pige med høje ambitioner oplever en forunderlig seksuel tiltrækning til den jævnaldrende Cassandra.


  STILLE PIGEDRAMA

  Fredeligt og kærligt drama om pigesjælens prøvelser i nutidens Göteborg. Instruktør Lisa Aschan høstede fortjent priser og anerkendelse for denne afdæmpede og livskloge film. 15-årige Emma bor hjemme hos sin far sammen med sin betydeligt yngre lillesøster. Emma har høje ambitioner om at nå langt indenfor konkurrenceridning, en disciplin hun går til med sammenbidt koncentration.

  En mørk side
  I det hele taget har Emma tydeligvis en mørk side, som ofte mærkes i hendes udtryksløse ansigt. Derfor er det heller ikke nemt for hende at konkurrere med den jævnaldrende Cassandra, hvis selvsikre og lidt ondskabsfulde temperament er en udfordring. Samtidig opstår der en art seksuel tiltrækning de to imellem, en antydning der dog aldrig bliver et centralt tema.

  Antydningens kunst
  Det er netop i antydningens kunst, at "Apflickorna" brænder igennem. Budskabet er ikke svøbt i nogen form for krukkeri, og perspektiver og konsekvenser af den fredeligt eksistentielle handling er op til den enkelte tilskuer.

  Stærkt skuespil
  Et stærkt skuespil, særligt af Mathilsa Paradeiser, en jordnær fotografering af det göteborgske hverdagsliv og en generel beskeden brug af kunstig lyd og musik medvirker til at forme en ærlig, kærlig og mindeværdig film. I en birolle som politibetjenten Jens brænder Adam Lundgren igennem med meget stor udstråling.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2011, Sverige, Drama, Homoseksuelt tema, Coming of Age, Teenagere, Romantik, 83 min.

  Dansk titel: Abepigerne
  Instr: Lisa Aschan Prod: Helene Lindholm Manus: Josefine Adolfsson, Lisa Aschan Foto: Linda Wassberg Klip: Kristofer Nordin Mus: Sami Sänpäkkilä
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Krystalbjørnen
  • GULDB - Bedste lyd
  • GULDB - Bedste film
  • GULDB - Bedste manuskript
  • GULDB-N - Bedste instruktion