No Man of God (2021)

    En FBI-profilerings-ekspert kommer helt tæt på den fængslede seriemorder Ted Bundy. Måske en tilståelse er på trapperne...


    BLODLØST MØDE

    Ted Bundy-dokumentarer og spillefilm:

    Ted Bundy (2002)

    Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

    Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

    Ted Bundy: Falling for a Killer (2020)

    No Man of God (2021)

     

    Hovedrolleindehaver Elijah Wood har selv produceret denne dramatisering af det virkelige livs 1980'er-fængselsmøder mellem en FBI-profileringsekspert og seriemorderen Ted Bundy.

     

    Overhovedet ingen nerve

    Desværre helt og aldeles blodløse møder i Amber Sealeys iscenesættelse: Sådan at forstå, at der overhovedet ingen nerve opstår i de omfattende interviews. Det skyldes både, at gnisten aldrig springer mellem Elijah Woods Bill Hagmeier og Luke Kirbys Ted Bundy – men også at potentialet i den krybende mentale uhygge lige under overfladen slet ikke synes at være gået op for instruktøren.

     

    Vanvidspulsen

    Luke Kirby har ganske vist en vis fysisk lighed med Bundy, men desværre er hans portræt af seriemorderen alt andet end æggende. Spillet ligger lige på kanten af det manierede, og Kirby har på intet tidspunkt fingeren på vanvidspulsen.

     

    Held i sprøjten

    Så lykkes det lidt bedre for Elijah Wood at agere FBI-mand med held i politiopdager-sprøjten, men nogen dyb interesse for hans rollefigur opstår aldrig.

     

    Stihed/stilstand

    Der er beundringsværdig stilhed i de alenlange interviewsseancer: Her er ingen underlægningsmusik, hvilket ville have kunnet have været en kæmpe force, hvis ikke filmen samtidig var eklatant stillestående.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, USA, Krimi, Drama, Biografi, Seriemordere, Fængselsfilm, 100 min.

    Dansk titel: No Man of God
    Instr: Amber Sealey Prod: Daniel Noah, Kim Sherman, Lisa Whalen, Elijah Wood Manus: Kit Lesser Foto: Karina Silva Klip: Patrick Nelson Barnes Mus: Clarice Jensen