El rey de la montaña (2007)

    To tilfældige mennesker tager benene på nakken i den spanske vildmark, da snigskytter pludselig skyder efter dem.


    TRIGGER HAPPY I BJERGENE

    Tematisk beslægtede film:

    El rey de la montaña (2007)

    Beyond the Reach (2014)

    Desierto (2015)

     

    Subgenren "menneskejagt i vildmarken" raffineres i dén grad af mexicanske Jonás Cuarón med den nådesløse Desierto (2015), men i denne spanske thriller fra 2007 er der også fine takter. De vanvittige begivenheder er tydeligt inspireret af skyde-computerspil, men kunne såmænd – desværre – ligeså godt være sket i virkeligheden.

     

    Trigger happy i bjergene

    To tilfældige spanske voksne strander i vildmarken. Både hans noget trætte Volvo 740 og hendes velholdte VW Golf GTI II er blevet langdistance-punkteret af mystiske snigskytter. Men det er ikke kun dæk, der skydes efter. Riflernes ejermænd vil også se blod, og senere i filmen afsløres det, hvem det er, der er så trigger happy.

     

    Inciterende præmis

    Alt i alt en inciterende præmis, hvor naturens mægtige kulisse (Soria, Spanien) byder ind med ægte drama og skønhed. Men instruktør/manusforfatter/klipper Gonzalo López-Gallego kender alligevel ikke helt sin besøgelsestid, når det betændte kamp/flugt-drama skal sættes i svingninger.

     

    I bedste fald på det jævne

    Skuespillet er i bedste fald på det jævne og bliver aldrig helt troværdigt (bedre lykkes det dog for riflernes ejermænd sent i filmen). Timingen sidder heller ikke helt i skabet, og nogle af situationerne langt ude i ødemarken emmer desværre ikke af den helt sikkert tiltænkte koldsvedsdramatik.

     

    Fuldkommen malplaceret

    Oceaner af udspartlende underlægningsmusik er fuldkommen malplaceret, og det er fristende at slå lyden fra for at nyde de smukke bjerg- og skovoptagelser, som vorherre har tiltænkt dem.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Spanien, Thriller, Teenagere, Bjerge på film, Biler på film, 90 min.

    Dansk titel: King of the Hill
    Instr: Gonzalo López-Gallego Prod: Juanma Arance, Álvaro Augustin, Miguel Bardem, Juan Pita Manus: Gonzalo López-Gallego Foto: José David Montero Klip: Gonzalo López-Gallego Mus: David Crespo
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation