Deep Sea 3D
Under havets overflade i farverige koralrev udspiller der sig voldsomme dramaer.
IMPONERENDE KIG UNDER OVERFLADEN
Tycho Brahe Planetarium forventer sig med rette meget af den nye IMAX-film, "Det blå ocean". Der er nemlig tale om en film, der på verdensplan bliver ved med at slå rekorder og som følge heraf giver de forskellige IMAX-teatre en pæn indtjening.

Det er da også et imponerende kig under overfladen, som instruktøren og fotografen Howard Hall inviterer os til: det svulstige format kommer til sin ret takket være heftige og overbevisende forstørrelser af havets sære skabninger.

Aggressive kæmpeblæksprutter
Således kommer vi uhyggeligt tæt på de aggressive kæmpeblæksprutter og andre mere fredsommelige væsner, og det er fascinerende og lærerige møder, der bliver skyllet ned med rigelige mængder undervandslydeffekter og dramatisk musik af Danny Elfman.

Filmen holder en pænt afdæmpet tone, der aldrig bliver direkte moraliserende over et kendt miljøtema. Formålet er at bringe tilskueren til de fjerneste afkroge af havets skatkamre og give os en følelse af at være med nede i dybet. Det må man sige er lykkedes flot.

De to speakere, der til den danske version er Ole Lemmeke og Ann Eleonora Jørgensen, udøver en lidt kæk pingpong, der helt tydeligt er rettet mod det yngre publikum, men det gør ikke filmen mindre underholdende for voksne.
Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave