Deep Sea 3D (2006)

  Under havets overflade i farverige koralrev udspiller der sig voldsomme dramaer.


  IMPONERENDE KIG UNDER OVERFLADEN

  Tycho Brahe Planetarium forventer sig med rette meget af den nye IMAX-film, "Det blå ocean". Der er nemlig tale om en film, der på verdensplan bliver ved med at slå rekorder og som følge heraf giver de forskellige IMAX-teatre en pæn indtjening.
   

  Imponerende kig

  Det er da også et imponerende kig under overfladen, som instruktøren og fotografen Howard Hall inviterer os til: det svulstige format kommer til sin ret takket være heftige og overbevisende forstørrelser af havets sære skabninger.

  Aggressive kæmpeblæksprutter
  Således kommer vi uhyggeligt tæt på de aggressive kæmpeblæksprutter og andre mere fredsommelige væsner, og det er fascinerende og lærerige møder, der bliver skyllet ned med rigelige mængder undervandslydeffekter og dramatisk musik af Danny Elfman.
   

  Afdæmpet tone

  Filmen holder en pænt afdæmpet tone, der aldrig bliver direkte moraliserende over et kendt miljøtema. Formålet er at bringe tilskueren til de fjerneste afkroge af havets skatkamre og give os en følelse af at være med nede i dybet. Det må man sige er lykkedes flot.
   

  Kæk pingpong

  De to speakere, der til den danske version er Ole Lemmeke og Ann Eleonora Jørgensen, udøver en lidt kæk pingpong, der helt tydeligt er rettet mod det yngre publikum, men det gør ikke filmen mindre underholdende for voksne.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  2006, USA, Canada, Dokumentar, Dyr på film, 40 min.

  Dansk titel: Det blå ocean
  Instr: Howard Hall Prod: Toni Myers Foto: Howard Hall Mus: Danny Elfman, Deborah Lurie
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation