3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Time Bandits
Mystiske dværge på afveje tager en lille dreng med på et eventyr, han sent skal glemme.
HALVHJERTET TIDSREJSE-SPAS
En nysgerrig britisk knægt får en aften besøg af nogle sjove dværge. De invaderer hans værelse gennem klædeskabet, netop som drengen er mest træt af sine forældre, og de tager ham med på et eventyr, han sent skal glemme.

Et specielt landkort
Disse dværge er nemlig udstyret med et meget specielt landkort, som kan føre dem gennem tiden. For knægten er dette selvfølgelig mægtigt spændende. Han møder både Robin Hood og Napoleon og bliver rigtigt gode venner med kong Agamemnon.

For tilskueren er alt dette knap så spændende, men filmen har da sine kvaliteter på humorsiden, som gør at man bliver hængende. Der står jo trods alt Monty Python-folk bag.

I ingenmandsland
Man føler sig bare så underligt i ingenmandsland med "Time Bandits". Filmen er både buh og bæh på en gang, skuespillerne er ikke rigtigt morsomme, men alligevel dukker der nogle perler op ind imellem.

Hovedroller er statister
Dværgene og knægten i hovedrollerne fungerer næsten bare som statister, for de er dybest set uden interesse i det store eventyr. Til gengæld lyser John Cleese og Sean Connery op i rollerne som henholdsvis Robin Hood og kong Agamemnon.

En overfjollet og rollemæssigt fejlernæret Michael Palin burde nok retoucheres sammen med en tilsvarende fjoget Shelley Duvall (skønt de kun er på få minutter).

Scenografien er overbevisende, i særlig grad omkring mødet med kong Agamemnon. Flot og historisk troværdigt.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Time Bandits

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Time Bandits
Instr: Terry Gilliam Prod: Terry Gilliam  Manus: Michael Palin, Terry Gilliam  Foto: Peter Biziou  Klip: Julian Doyle  Mus: Mike Moran  
Medvirkende:
David Warnock (Kevin)
John Cleese (Robin Hood)
Sean Connery (Kong Agamemnon)
Shelley Duvall (Pansy)
Ian Holm (Napoleon)
Michael Palin (Vincent)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.