3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Portrait of a Lady, The
En kvinde og hendes kamp med og mod det modsatte køn portrætteres.
ET TUNGT PORTRÆT
Den New Zealandske instruktør Jane Campion blev i 1993 belønnet for sine særprægede indfaldsvinkler og tankevækkende iscenesættelser i The Piano, en film der bl.a. høstede De gyldne Palmer ved filmfestivalen i Cannes.

Brud med snævre rammer
Australske Nicole Kidman spiller i "The Portrait of a Lady" hovedrollen som den unge amerikaner Isabel Archer, der rejser til Europa for at blive klogere på livet. Hun bryder hurtigt med datidens snævre rammer, da hun på sin jagt efter frihed og dannelse takker nej til ægteskabstilbud fra prominente herrer.

Hun havner i Italien i armene på den charmerende hyggeonkel-type, Gilbert Osmond, med hvem hun hurtigt gifter sig. Med tiden går det dog op for Isabel, hvem Gilbert egentlig er, og hvilke løgne hun har ladet sig forføre af.

Stillestående drama
"The Portrait of a Lady" er et meget stillestående drama, men billedkompositionerne imponerer med sin høje grad af finesse. Filmen er smukt koreograferet, og man følger fascineret alle kamerature, sære vinklinger og de mange smukke totalbilleder.

Overbevisende Kidman
Nicole Kidman er meget overbevisende i hovedrollen. Hendes portræt af en kvinde er meget medrivende og oprigtigt. John Malkovich spiller sin knap så store rolle udmærket, og også alle biroller med store navne som John Gielgud, Shelley Duvall og Christian Bale er velspillede.

En halv time for lang
Det største problem ved filmen er, at den er omkring en halv time for lang, og de stedvis minutlange klip synes hen imod slutningen ekstra hårde ved din bagdel, der i forvejen er hårdt prøvet mod det smalle biografsæde.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Portrait of a Lady, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Drama, 142 min
Dansk titel: Portræt af en kvinde
Instr: Jane Campion Prod: Monty Montgomery, Steve Golin  Manus: Laura Jones  Foto: Stuart Dryburgh  Klip: Veronika Jenet  Mus: Wojciech Kilar  
Medvirkende:
Nicole Kidman (Isabel Archer)
John Malkovich (Gilbert Osmond)
Barbara Hershey (Madame Serena Merle)
Mary-Louise Parker (Henrietta Stackpole)
Richard E. Grant (Lord Warburton)
Shelley Duvall (Countress Gemini)
Viggo Mortensen (Caspar Goodwood)
John Gielgud (Mr. Touchett)
Christian Bale (Edward Rosier)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.