3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Places in the Heart
En modløs farmerenke får nyt blod på tanden, da en omrejsende foreslår hende at dyrke bomuld på markerne.
SOLID FORTÆLLING FRA 30'ERNE
"Places in the Heart" er en god og solid fortælling om en lille bomuldsplukkerfamilie midt under 30'er-depressionen. Sally Field er stærk som den hårdtarbejdende husmor, Edna Spalding, med godt modspil fra Danny Glover og John Malkovich.

Manuskriptet er skrevet af instruktøren Robert Benton, og der er meget få svagheder at spore heri ud over et par slemt sukrede indfaldsvinkler.

Modløsheden hersker
Edna kæmper for at få lov til at beholde gården efter sin mands død. Det er svært at få det til at løbe rundt, og familien er efterhånden modløs. Men så dukker den omrejsende arbejdsmand, Moze, op, og han foreslår Edna at dyrke bomuld på markerne, og dét kan få husmoderen og hendes børn i omdrejninger.

Smuk & intens
"Places in the Heart" er smuk og intens, der dvæles meget ved billederne. Den bedste sekvens i filmen er, da tornadoen bryder løs.

Dårlig udtoning
Vi ved næsten med sikkerhed, at alle nok skal klare sig, men forudsigeligheden er ikke et svagt punkt i denne film. Nogle få tåbelige indlæg samt en dårlig udtoning ødelægger desværre lidt, men disse ting er ret nemme at glemme i helheden.

Bagefter har filmen dog ikke nogen stor plads i dit hjerte, dertil er der for lidt stof til eftertanke og for lidt alsidighed.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Places in the Heart

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1984, USA, Drama, 108 min
Dansk titel: plads i mit hjerte, En
Instr: Robert Benton Prod: Arlene Donovan  Manus: Robert Benton  Foto: Nestor Almendros  Klip: Carol Littleton  Mus: John Kander  
Medvirkende:
Sally Field (Edna Spalding)
Lindsay Crouse (Margaret Lomax)
Ed Harris (Wayne Lomax)
Danny Glover (Moze)
John Malkovich (Mr. Will)
Amy Madigan
Terry O´Quinn (Buddy Kelsey)
Priser:
AA, Bedste originale manuskript
AA, Bedste skuespillerinde (Field)
AAN, Bedste kostumedesign
AAN, Bedste instruktør
AAN, Bedste birolle skuespillerinde (Crouse)
AAN, Bedste skuespiller (Malkovich)
AAN, Bedste film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.