4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Galaxy Quest
En flok kendte tv-serieskuespillere kapres af væsner fra det ydre rum, der har kopieret deres tv-verden til perfektion.
FLAD SATIRE
Som en tydelig satire over "Star Trek" eller måske endnu mere billigt udseende science fiction-tv-serier har "Galaxy Quest" gode forhåndskort på hånden, men kortene spilles dårligt, og filmen bliver aldrig morsom.

Metaltræthedbr> En flok metaltrætte tv-skuespillere drømmer om at undslippe et populært science fiction-univers, da de pludselig kapres af menneskelignende væsner fra det ydre rum.

Galaktisk alvor
Til at begynde med ligner det hele bare endnu en iscenesættelse, men snart går det op for banden, at det er galaktisk alvor, når de sjove væsner beder om hjælp til at styre den nøjagtige kopi af det jordnære tv-show.

Stjernefunklende mission
Det kan jo næsten ikke gå andet end galt, men samtidig er den stjernefunklende mission måske en metode til at se den fastlåste tilværelse lidt udefra.

Fladt komisk
Ingen af de hotte navne trives i det fladt komiske univers, selvom satiren ind imellem har en vis kant. At det hele bevidst ser billigt ud ændrer ikke ved følelsen af at være tilskuer til en regulær b-studiefilm.

Den omvendte verden
At dette netop må være hensigten er så den omvendte verden. For det virker ikke efter hensigten men bider snarere sig selv i halen i forsøget på at overgå egne parodier.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Galaxy Quest

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Galaxy Quest
Instr: Dean Parisot Prod: Mark Johnson, Charles Newirth  Manus: David Howard, Robert Gordon  Foto: Jerzy Zielinski  Klip: Don Zimmerman  Mus: David Newman  
Medvirkende:
Tim Allen (Jason Nesmith)
Sigourney Weaver (Gwen DeMarco)
Alan Rickman (Alexander Dane)
Tony Shalhoub (Fred Kwan)
Sam Rockwell (Guy Fleegman)
Daryl Mitchell (Tommy Webber)
Enrico Colantoni (Mathesar)
Missi Pyle (Laiari)
Justin Long (Brandon)
Rainn Wilson (Lahnk)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.