3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lord of War
En særdeles international våbenhandler forsøger at kombinere sin beskidte levevej med almindelig familieidyl, hvilket viser sig vanskeligt.
PÅ AFTRÆKKEREN
Her er vi vidner til en typisk form for selv-kvælende multi-location-film, der udspiller sig mindst 17 forskellige steder på kloden og stikker i mindst lige så mange retninger.

Nicolas Cage udfylder den helt igennem dominerende hovedrolle som den benhårde våbenhandler Yuri Orlov, der sætter sig for at blive en af de største spillere på den internationale scene.

Filmen følger Yuris determinerede vej til succes blandt alverdens skydegale hærchefer og diktatorer, samtidig med at de mange penge bringer ham og den noget svagere lillebror Vitaly i tæt kontakt med rigelige mængder stoffer.

Slagside
Men Yuri har den lille slagside, at han udelukkende er handelsmand. Når det kommer til at sætte fingeren på aftrækkeren, er han en svagpisser, og det skal nogle af bagmændene komme til at udnytte.

Først den ene vej..
Først den ene vej - og så den anden vej. Filmen finder aldrig på noget tidspunkt ro. Den flakker omkring på kryds og tværs af oceaner og verdensdele, nærved konstant ledsaget af et uskønt sammenblandet soundtrack af pop-, rock- og originalmusik.

Filmen overlever primært på sit potent metalliske våbenplot, der alt andet lige effektivt dyrker den mekaniske æstetik ganske flot.

Salvvalgt ekstremisme
Udenoms-krumspring med familieliv og en svag, banesniffende lillebror vækker aldrig rigtig gehør. Filmen forbliver fanget i sin egen selvvalgte spiral af opkogt ekstremisme.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lord of War

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2005, USA, Drama, 122 min
Dansk titel: Lord of War
Instr: Andrew Niccol Prod: Nicolas Cage, Norman Golightly, Andy Grosch, Andrew Niccol, Chris Roberts, Philippe Rousselet  Manus: Andrew Niccol  Foto: Amir Mokri  Klip: Zach Staenberg  Mus: Antonio Pinto  
Medvirkende:
Nicolas Cage (Yuri Orlov)
Bridget Moynahan (Ava Fontaine)
Jared Leto (Vitaly Orlov)
Jean-Pierre Nshanian (Anatoly Orlov)
Jared Burke (Ukranian mobster)
Eric Uys (Ukranian mobster)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.