3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Liberation
Anden verdenskrigs højdepunkter gennemgås, med særlig fokus på jødeforfølgelsen.
FLOT KRIGSDOKUMENT

Tematisk sammenhængende:

Genocide (1982)
Liberation (1994)

Som en slags sequel til Genocide perspektiverer "Liberation" de brede linjer i Anden verdenskrig med særligt fokus på jødeforfølgelsen.

Sagligt neutral
Noget mindre pompøs og ganske informativ er "Liberation" en sagligt neutral dokumentar, der går kronologisk og forventeligt frem fra nazisternes magtovertagelse til befrielsen i 1945.

Ingen ny viden
Man kan ikke påstå, at der er uendelige mængder af ny viden på tapetet - og den dokumentariske stil læner sig fuldstændig op af alt muligt andet, man har set om samme emne.

Knivskarp formidling
Ikke desto mindre er formidlingen knivskarp, og interessen fastholdes fra start til slut, ikke mindst takket være den professionelle og "filmiske" instruktion af Arnold Schwartzman.

Balance i stemmerne
Fortællerstemmerne tæller bl.a. Ben Kingsley, Patrick Stewart og Whoopi Goldberg, og det lykkes dem af holde balancen på det tålelige i formidlingen af krigens gru.

Markant originalmusik
Bemærk den usædvanligt markante originale filmmusik af Carl Davis. Selvom den kan forekomme noget pompøs sine steder, er den stadig sjældent hørt gedigen og mindeværdig.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Liberation

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Dokumentar, 100 min
Dansk titel: Liberation
Instr: Arnold Schwartzman Prod: Richard Trank  Manus: Martin Gilbert, Marvin Hier, Arnold Schwartzman  Klip: David Dresher  Mus: Carl Davis  
Medvirkende:
Whoopi Goldberg (Fortæller (Stemme))
Ben Kingsley (Fortæller (Stemme))
Patrick Stewart (Fortæller (Stemme))
Simon Wiesenthal (Sig selv)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.