The Family (2013)

    En amerikansk mafiafamilie genhuses i Normandiet i Frankrig, men den nye tilværelse er langt fra sikker.


    KOMISK MAFIAFILM

    Komisk og frisk vinkling på en mafiøs livsstil, som den tager sig ud i familien Blakes hverdag. Anført af den hårdføre Fred Blake, der oprindelig hed Giovanni Manzoni, er familien nu genhuset og beskyttet i Normandiet.

    Freden er ikke sikret
    Men det betyder ikke, at freden er sikret. For det er ikke sådan at ændre livsstil - og slet ikke let at holde fjenderne væk, selvom hemmelighederne forsøges beskyttet efter alle kunstens regler.

    Veloplagt De Niro
    "The Family", eller "Malavita" som filmen også kaldes, har et vægtigt anker i veloplagte Robert De Niro, der kommer overbevisende om genre- og karakterstereotyper uden at forfalde til hverken komisk eller mafiøst overspil. Det afstedkommer en lang række herligt underholdende scener, der ikke viger tilbage for hverken selvironi eller slet skjult racisme.

    Miljøskadet
    Michelle Pfeiffer yder De Niro udmærket modspil som hustruen Maggie, der bestemt heller ikke en nogen pæn pige. Miljøskadet som hun er, efterlader hun sig et spor af terror og ildebrand også i de nye omgivelser. For ligeså snart hun føler sig pisset på, så vanker der umiddelbar og primitiv gengældelse.

    Beskidte tricks
    Det gælder også de to unger, Belle og Warren i fint spil af Dianna Agron og John D'Leo, der ud over at være teenagere i deres værste alder, også er helt på det rene med, hvilke beskidte tricks der kan få dem frem i verden og alle båtnakkerne ned med selvsamme nakke.

    Komisk men ikke vrængende
    Filmens tone er således overvejende komisk men ikke vrængende. Det nye familieliv i de fredelige franske omgivelser indfanges fint og jordnært i Thierry Arbogasts stilsikre fotografering. Til gengæld er der skruet alt for meget op for familieforetagendet Galperines filmmusik.

    Genrespecialister i biroller
    I mindre biroller optræder genrespecialisterne Vincent Pastore og Dominic Chianese, begge kendt fra succes-mafiaserien, The Sopranos (1999-2007) (tvs).



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Frankrig, Komedie, Krimi, Thriller, Teenagere, 111 min.

    Dansk titel: Farvel til mafiaen (Malavita)
    Instr: Luc Besson Prod: Virginie Besson-Silla, Ryan Kavanaugh Manus: Luc Besson, Michael Caleo Baseret på: bog af Tonino Benacquista Foto: Thierry Arbogast Klip: Julien Rey Mus: Evgueni Galperine, Sacha Galperine