3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Salt
En kvindelig CIA-agent med et avanceret dobbeltliv er slet ikke til at stoppe, da hun først går i selvsving i et hæsblæsende sololøb.
BRODNE KAR
Typisk opskruet amerikansk actionfilm, der leverer underholdningsvaren men til gengæld serverer klichéerne som skidt fra en veludviklet spædekalv.

Øjne og våben i nakken
Effektive håndkantslag, spektakulært svungne karateben, øjne og våben i nakken. Vores kvindelige (anti)heltinde kan det hele.

Navnet er Evelyn Salt. Eller i hvert fald - det er hun kendt som. Men er hun i virkeligheden, hvem hun udgiver sig for?

Da en formodet russisk spion træder ind i CIAs lokaler, bliver det pludselig klart, at Salt kan være dobbeltagent med planer om at likvidere den russiske præsident.

Evelyn selv tager flugten; til lands, til vands og i luften. Og hun er bestemt ikke nem at få bragt til standsning igen.

Kompromisløs fortællestil
I den kompromisløse fortællestil er vi næsten konstant under ekstremiteternes tæppebombardent. Pumpende musik, fremherskende lydeffekter og svulstig kameraføring: ingen tvivl om, at dette er en produktion skabt primært for at imponere snarere end forme stof til eftertanke.

Ekstravagant usandsynligt
Som sådan fungerer "Salt" upåklageligt. Man er herligt underholdt i det ekstravagant usandsynlige univers, hvor tid og sted for en stund glemmes.

Brodne kar
Det bliver dog gradvist mere anstrengende, efterhånden som dobbeltagents-tematikken tager over, og det ene brodne kar så at sige lapper over det andet, så det russisk-amerikanske højspændingsnet ingen ende vil tage.

Tåleligt spillet og professionelt indrammet efterlader "Salt" et indtryk af effektivitet uden bund.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Salt

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2010, USA, Action, 100 min
Dansk titel: Salt
Instr: Philip Noyce Prod: Lorenzo di Bonaventura, Sunil Perkash  Manus: Kurt Wimmer  Foto: Robert Elswit  Klip: Stuart Baird, John Gilroy  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Angelina Jolie (Evelyn Salt)
Liev Schreiber (Ted Winter)
August Diehl (Michael Krause)
Olek Krupa (President Boris Matveyev)
Chiwetel Ejiofor (Peabody)
Priser:
AAN, Bedste lydmix
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.