3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Town, The
Boston har 300 bankrøverier om året. Vi følger et af ofrene og hendes røver, hvis liv på forunderlig vis flettes sammen.
MODEN ACTION
Den noget flødebolle-firskårne skuespiller Ben Affleck beviser her for alvor sit værd som instruktør.

"The town" er moden og mådeholden action over hele 2,5 timer, og det kræver sin tovholder.

Boston har alle dage været hårdt ramt af bankrøverier. Hele 300 bliver det til om året, og røverne kommer som regel fra bydelen Charlestown.

Således også Doug og hans sjak af professionelle røvere. De er godt i gang med en rutineopgave: at røve en bank for en håndfuld millioner.

Skæbnen vil, at Doug efterfølgende render ind i et af ofrene for røveriet, en ung og tiltalende kvinde. Det usandsynlige sker nu, at de to bliver forelskede og indleder et forhold.

Men det er vel kun et spørgsmål om tid, før den utålelige sandhed kommer frem, alt imens Doug fortsætter sine bankrøverier - nu med en dårlig smag i munden.

Stramt og direkte fortalt
Langt fra fritaget for klichéer men beundringsværdigt stramt og direkte fortalt, leverer "The town" varen som action med noget på hjerte.

Spændingen fastholdes
Rigtig mange dygtige skuespillere omgiver Ben Afflecks hovedrolle, og de er alle medvirkende til at fastholde spændingen og troværdigheden.

Intimitet
En af de primære kilder til filmens høje kvalitetsniveau er dog, at fortællestilen ikke er overgjort. Rigtigt mange scener er fritaget for filmmusik, således at der opstår en intimitet i både action og romance.

Det moralske dilemma
Det store moralske dilemma, som hovedpersonen tumler med, er filmens svageste og mest klichéprægede led. Men samtidig er der en stor og utæmmelig tiltrækningskraft mellem uskyld og dæmon.

Byens puls
Det intense portræt af Boston er en vigtig brik i filmens identitet. Storbyen fra alle tænkelige vinkler i en flot og ukrukket fotografering.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Town, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2010, USA, Action, 125 min
Dansk titel: Town, The
Instr: Ben Affleck Prod: Basil Iwanyk, Graham King  Manus: Peter Craig, Ben Affleck, Aaron Stockard  Baseret på: romanen "Prince of thieves" af Chuck Hogan  Foto: Robert Elswit  Klip: Dylan Tichenor  Mus: David Buckley, Harry Gregson-Williams  
Medvirkende:
Ben Affleck (Doug MacRay)
Rebecca Hall (Claire Keesey)
Jon Hamm (FBI S.A. Adam Frawley)
Jeremy Renner (James Coughlin)
Blake Lively (Krista Coughlin)
Pete Postlethwaite (Fergus Colm)
Chris Cooper (Stephen MacRay)
Priser:
GG-N, Bedste birolleskuespiller (Renner)
AAN, Bedste birolleskuespiller (Renner)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.