3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Getaway, The
I en moderne udgave af Bonnie og Clyde følger vi et par heltebanditter, som helst skulle undgå lovens lange arm.
FORKÆL ACTION-SANSERNE
Stilfuldt, silkeblødt og samtidig brutalt anmassende fører instruktør Roger Donaldson sin film ind i publikums sultne filmsanser med alle actionfilmens gængse virkemidler.

Nøjagtig remake
Ud over at være en temmelig nøjagtig remake af Sam Peckinpahs film med samme titel fra 1972, er "The getaway" egentlig en lettere omskrevet, moderne version af den kendte "Bonnie & Clyde"-historie, hvor de to hovedpersoner er et par heltebanditter konstant på flugt fra lovens håndhævere.

Pres på
Alec Baldwin udgør den "Clyde'ske" del af parret (Doc). Han havner efter et mislykket kup i fængsel og står til mange års afsoning. Men en indflydelsesrig skurkeboss mener at kunne få glæde af Docs mange års forbryder-erfaringer, så han trykker på de rigtige knapper, efter at Docs bedre halvdel, "Bonnie-delen" Carol har presset på i mere end en forstand.

Heftige røverier
Da først Doc er på fri fod igen, begynder der at ske ting og sager: Heftige røverier og en hel del efterfølgende ballade indeholdende biljagter og skuddueller i en overraskende underholdende cocktail - med god hjælp fra klipperen Conrad Buffs taktfaste teknik.

Plottet indeholder ikke de store dybsindigheder. Det drejer sig om, som titlen antyder, at komme væk og helst i en værre fart.

Livgivende, original slutning. God musik af Mark Isham.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Getaway, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Krimi, 111 min
Dansk titel: Getaway, The
Instr: Roger Donaldson Prod: David Foster, Lawrence Turman, John Alan Simon  Manus: Walter Hill, Amy Jones  Foto: Peter Menzies Jr.  Klip: Conrad Buff  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Alec Baldwin (Doc)
Kim Basinger (Carol)
Michael Madsen (Rudy)
James Woods (Jack Benyon)
David Morse
Richard Farnsworth (Man with triuck)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.