3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

French Connection II
En amerikansk privatdetektiv føler sig helt til grin under sit opklaringsarbejde i Paris, men inden længe skal han få endnu mere at tænke over.
NYT LIV TIL POPEYE
Der er masser af nyt liv til Gene Hackmans Popeye-rolle i "French connection II". Det er en helt anden type film end 1'eren - en stærkere film med en dybt imponerende præstation af Gene Hackman som den allerstørste fremdrift.

Hjælpeløs i Paris
Popeye er helt hjælpeløs i Paris. Han forstår ikke sproget, han forstår ikke sin franske kollega Barthelemy, han forstår ikke hans fremgangsmetoder.

Popeye finder ret hurtigt ud af, at han ikke bryder sig om franskmænd. Han ved ikke, at hans franske kolleger bruger ham som lokkemad til storforbryderen Charnier ved at lade ham synke dybt ned i et ufrivilligt stofmisbrug, mishandlet af franske forbrydere.

Højklasses Hackman
Popeye får usandsynlig svært ved at komme ud af sit stofmisbrug igen, hvilket fører til filmens mest stærke, fængende scener med højklasses skuespil, næppe set lignende fra Hackman. Men alle Popeyes pinsler fører alligevel til en belønning i filmens fuld-farts-slutning.

Ganske spændende
Det er ikke spiontemaerne eller de actionprægede scener, der gør denne 2’er til noget særligt, for selvom disse scener er fremragende klippet og egentlig ganske spændende, så er det Hackmans præstation, der er mest iøjnefaldende.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
French Connection II

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1975, USA, Krimi, 109 min
Dansk titel: French Connection II
Instr: John Frankenheimer Prod: Robert L. Rosen  Manus: Alexander Jacobs, Robert Dillon, Lauri Dillon  Foto: Claude Renoir  Klip: Tom Rolf  Mus: Don Ellis  
Medvirkende:
Gene Hackman (Popeye Doyle)
Bernard Fresson (Barthelemy)
Fernando Ray (Charnier)
Jean-Pierre Castaldi (Raoul Diron)
Charles Millot (Miletto)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.