3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Three Burials of Melquiades Estrada, The
En texaner må tage sagen i egen hånd for at bringe sin myrdede ven til det sted, han ønskede at blive begravet.
BLØDT SELVTÆGTSDRAMA
Tommy Lee Jones spillefilmsdebuterer med dette grænsedrama med hver sin fod i USA og Mexico. Det mest spektakulære ved filmen er dens absurd centrale rolle til et lig i opløsning, ellers er der ikke meget bid i denne ujævne filmoplevelse.

Blødt selvtægtsdrama
Dybest set er filmen blot endnu et selvtægtsdrama, hvor det blot er den lidt mere bløde og tænksomme Pete Perkins (Tommy Lee Jones), der tager loven i egen hånd.

Det gør han, da sheriffen ikke vil gøre noget ved en drabssag, der har personlig betydning for Pete. Hans gode ven og kollega er nemlig blevet skudt og begravet af en arrogant grænsebetjent, og Pete har lovet sin ven at begrave ham i hans hjemby, skulle han mod forventning dø før sin ældre kollega.

Fast greb i nakken
Med et fast greb i nakken på den arrogante betjent og liget på slæb, begiver det umage slæng sig over grænsen til Mexico mod den afdødes ukendte landsby.

Den kontante selvtægt er ind imellem sej underholdning men i Lee Jones’ noget ujævne iscenesættelse også eneste reelle samlingspunkt.

Grænseland mellem drama og komedie
Der er ikke rigtigt bid i historien, der hele tiden befinder sig i grænselandet mellem drama og komedie uden at være hverken eller.

Hjertelig følgesvend
Lee Jones’ afdæmpede skuespil er det meste af tiden en hjertelig følgesvend gennem det barske grænseland, ligesom Barry Pepper yder filmen fine øjeblikke som den hårdt prøvede grænsebetjent underlagt Petes lov.

En bemærkelsesværdig lille skæv historie og uden Marco Beltramis musik med stemningspotentiale. Filmen vandt store priser ved festivalen i Cannes, for bedste manuskript og Lee Jones for bedste hovedrolle - og filmen var desuden indstillet til De Gyldne Palmer.
Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Three Burials of Melquiades Estrada, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2005, USA, Drama, 121 min
Dansk titel: Three Burials, The
Instr: Tommy Lee Jones Prod: Luc Besson, Michael Fitzgerald, Tommy Lee Jones, Pierre-Ange le Pogam  Manus: Guillermo Arriaga  Foto: Chris Manges  Klip: Roberto Silvi  Mus: Marco Beltrami  
Medvirkende:
Tommy Lee Jones (Pete Perkins)
Julio César Cedillo (Melquiades Estrada)
Barry Pepper (Mike Norton)
Dwight Yoakam (Belmont)
January Jones (Lou Ann Norton)
Melissa Leo (Rachel)
Priser:
CAN, Bedste skuespiller (Lee Jones)
CAN, Bedste manuskript
CAN-N, Nomineret til De Gyldne Palmer
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.