3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

E.T. - The Extra Terrestrial
En knægt får sig et alternativt kæledyr, da en sær fyr fra rummet dumper ned i hans baghave.
EN SØD FAMILIEFORTÆLLING
Selvom det i de fleste tilfælde er forkert og dukkehusnuttet at kalde et kunstværk for "sødt", vil vi alligevel alligevel her driste os til at betegne E.T. som sød.

En bamse fra det ydre rum
Det er en sød lille familiehistorie, der kærligt leverer en lun skildring af en drengs møde med en levende "bamse" fra det ydre rum.

En UFO lander i filmens start på vor Jord, men da den i hast bliver nødt til at drage af sted igen, når et af væsenerne ikke at komme med om bord og er nu fanget på Jorden.

Et væsen i skuret
Den omtrent 9-årige dreng Elliott opdager væsenet i haveskuret og bliver - naturligvis - i første omgang frygtelig skræmt. Ingen i den lille familie tror ham, men Elliott har jo selv set det, så han sætter sig ud og venter hele natten.

Og sørme om ikke væsenet vender tilbage og viser sig at være yderst venligtsindet og ganske lærenemt.

I et stykke tid holder Elliott væsenet, kaldet E.T., hemmeligt for sig selv, men efter nogle dage viser han E.T. til sin storebror, der målløs går med på idéen om at holde det hemmeligt.

Svært at skjule
Lillesøsteren indvies også, men moderen får ikke noget at vide, men det er selvfølgelig ikke helt let at skjule et væsen fra det ydre rum i et parcelhus.

Samtidig er en flok tilsyneladende ondsindede videnskabsmænd på jagt efter E.T., og udstyret med bippende himstregimser nærmer de sig stille og roligt gemmestedet.

Men inden de kommer helt tæt på, har Elliott og hans søskende lært væsenet at tale. Til gengæld udtrykker E.T. sine følelser gennem Elliott, og det skal vise sig at få stor betydning.

Sød lille godnathistorie
Skuespil og special effects er glimrende, og med John Williams' voldsomt iørefaldende temaer tordnende ud af højttalerne lokkes man næsten til at tro på historien, der jo i bund og grund bare er en sød lille godnathistorie, som amerikanerne elsker dem.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
E.T. - The Extra Terrestrial

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1982, USA, Fantasi, 109 min
Dansk titel: E.T.
Instr: Steven Spielberg Prod: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy  Manus: Melissa Mathison  Foto: Allen Daviau  Klip: Carol Kittleton  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Henry Thomas (Elliott)
Dee Wallace-Stone (Mary)
Peter Coyote (Keys)
Robert MacNaughton (Michael)
Drew Barrymore (Gertie)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.