3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Imaginary Heroes
Efter at familiens store dreng har begået selvmord, bryder verden sammen - men nye døre åbnes.
VELSPILLET SORGDRAMA
Efter at den ældste søn i Travis-familien har begået selvmord, går de resterende tre medlemmer i sorg - på hver deres måde. Men sorgen bliver ikke udelukkende mørk og trist. Der bliver også lejlighed til at komme tættere på hinanden, nu hvor der er blevet rystet grundigt op i familieklichéerne.

Glimrende voksenpræstationer af Sigourney Weaver og Jeff Daniels sørger for en god stabil base for det godt tænkte manuskript, der ser på sorgprocessen med lidt nye øjne.

Identifikation med skæve eksistenser
Dan Harris' film er fortalt i et fredfyldt og afdæmpet tempo, der giver rigtig god plads til stærkt skuespil. Rollerne er godt skrevne, så man får rig lejlighed til at identificere sig med historiens skæve eksistenser.

De vidt forskellige reaktioner hos henholdsvis far, mor og bror til den afdøde, er realistisk og vedkommende skildret, og Dan Harris' skæve tilgang til emnet skaber frirum til fascinerende stærke scener, der er dejligt langt fra at være sentimentale.

Unge Emile Hirsch spiller stærkt som den unge søn, der er tilbage og bliver lagt under et psykisk pres, ikke mindst fordi faderens stærke sorg over at have mistet familiens sportsgeni, kanaliseres over i vrede mod broderen, der er boldidiot og humanist.

Stilen er dragende, historien fortalt med glimt i øjet og mange steder i grænselandet mellem sorrig og glæde, meget mere virkelighedsnært end vi normalt bliver præsenteret for den slags emner på film.
Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Imaginary Heroes

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Drama, 104 min
Dansk titel: Imaginary Heroes
Instr: Dan Harris Prod: Illana Diamant, Moshe Diamant, Frank Hübner, Art Linson, Gina Resnick, Denise Shaw  Manus: Dan Harris  Foto: Tim Orr  Klip: James Lyons  Mus: Deborah Lurie  
Medvirkende:
Sigourney Weaver (Sandy Travis)
Emile Hirsch (Tim Travis)
Jeff Daniels (Ben Travis)
Michelle Williams (Penny Travis)
Kip Pardue (Matt Travis)
Deirdre O´Connell (Marge Dwyer)
Ryan Donowho (Kyle Dwyer)
Suzanne Santo (Steph Connors)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.