3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Believer, The
En rå nynazist fører sin egen indædte kamp mod jøderne, men en indre konflikt rumsterer.
RÅ KONTRAST UDEN BID
Dette er en film, der virkelig forstår at gennemføre den ultimative moralske voldtægt og koge suppe på den, så det næsten smerter.

Ikke videre vellykket men ganske interessant fortæller "The Believer" historien om den unge nynazist Danny (Ryan Gosling), der iført karseklip, korte ærmer og hagekors indædt kæmper med sin egen indre racist, der for alt i verden vil gøre det af med jøderne.

Filmen kæntrer
Filmens store kontraster skal ikke afsløres her, det ville fjerne spændingen fra oplevelsen, men den kan ikke skæres mere ud i pap, og det er i virkeligheden dét, som filmen kæntrer på.

Gosling spiller rigtig flot og bærer historien et pænt stykke, men han kan ikke stille noget op imod det markant overdramatiserende manuskript, der mister mere og mere troværdighed, efterhånden som tingene spidser til.

Det er ganske ærgerligt, for idéen er fin, og potentialet stort.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Believer, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Believer, The
Instr: Henry Bean Prod: Susan Hoffman, Christopher Roberts, Eric Sandys  Manus: Henry Bean  Foto: Jim Denault  Klip: Mayin Lo, Lee Percy  Mus: Joel Diamond  
Medvirkende:
Ryan Gosling (Danny Balint)
Summer Phoenix (Carla Moebius)
Theresa Russell (Lina Moebius)
Billy Zane (Curtis Zampf)
A.D. Miles (Guy Danielsen)
Joshua Harto (Kyle)
Glenn Fitzgerald (Drake)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.