4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Père et fils
En ældre far er godt træt af, at hans tre sønner ikke kan være i samme stue. Derfor lader han som om, han snart skal dø og tager sønnerne med til Canada.
LIVSBEKRÆFTENDE HUMOR
Man bør unde sig selv at se Michel Boujenahs bittersøde "Père et fils" - en både rørende og sprudlende fortælling, der er livsbekræftende og opløftende uden overhovedet at blive sentimental.

Den meget livskraftige aldrende Léo (Philippe Noiret) er ved at gå ud af sit gode skind over, at hans tre sønner ikke kan være i stue sammen. De ser aldrig hinanden, og når de endelig gør, går det straks galt og ender med, at en eller flere bliver dybt fornærmet.

I et forsøg på at ændre på denne kedelige kendsgerning beslutter Léo sig for at fyre en lille løgn af: en løgn der i bedste fald kan bringe den lille familie tættere sammen - og i hvert fald tvinger dem til at gøre forsøget.

Charmerende og upoppet
Velspillet, velinstrueret, charmerende og upoppet. En fransk/canadisk film der fokuserer på de små irritationsmomenter i hverdagen og virkelig sætter farve på en ganske banal familiekrise, som mange kender den fra det virkelige liv.

Gør tilskueren i virkelig godt humør!
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Père et fils

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2003, Canada, Drama, 95 min
Dansk titel: Father and sons (Father & sons)
Instr: Michel Boujenah Prod: Frédéric Bourboulon, Sidonie Dumas, Roger Frappier, Luc Vandal, Ariel Zeitoun  Manus: Edmond Bensimon, Edouard Bensimon, Michel Boijenah, Pascal Elbé  Foto: Patrick Cusson  Klip: Jennifer Augé  Mus: Michel Cusson  
Medvirkende:
Philippe Noiret (Léo)
Charles Berling (David)
Bruno Putzulu (Max)
Pascal Elbé (Simon)
Marie Tifo (Mado)
Geneviève Brouillette (Hélène)
Pierre Lebeau (Jacques)
Matthieu Boujenah (Julien)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.