3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Twisted
En kvindelig drabsefterforsker bliver alvorligt bekymret, da ofrene for en morder alle er mænd, hun netop har været i seng med.
FANTASILØS THRILLER
Dygtige skuespillere folder sig ud - så vidt det nu er muligt - i Philip Kaufmans polerede thriller "Twisted". Genrens mange virkemidler forsøges anvendt i vid udstrækning, men manuskript-niveauet er ganske enkelt ikke højt nok.

Ashley Judd spiller drabsefterforskeren Jessica Shepard, der i sin fritid har en let omgang med tiltrækkende mænd. Hendes første sag viser sig at blive mere end nervepirrende, da ofrene for en seriemorder alle er mænd, hun netop har været i seng med.

Hver aften drikker Jessica en pæn sjat rødvin og bliver grundigt døsig, og hun oplever efterfølgende, at hun ikke kan huske, hvad hun har lavet. Hun bliver i tvivl, om hun i virkeligheden selv er morderen.

Interessen mistes
Historien udvikler sig hæsblæsende, og niveauet og troværdigheden daler med samme fart. Efterhånden befinder vi os i en historie, der er så proppet med vilde drejninger og "overraskelser" samt alle-mistænker-alle-klichéen, at man mister interessen.

Som plaster på såret opleves "Twisted" stærkt af øjet, i det Philip Kaufmans fotografiske talent beriger produktionen visuelt. Spændende optagelser giver filmen tiltrængt liv.

Skuespillet bærer præg af manuskriptets manglende dynamik.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Twisted

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Thriller, 97 min
Dansk titel: Twisted
Instr: Philip Kaufman Prod: Barry Baeres, Anne Kopelson, Arnold Kopelson, Linne Radmin  Manus: Sarah Thorp  Foto: Peter Deming  Klip: Peter Boyle  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Ashley Judd (Jessica Shepard)
Samuel L. Jackson (John Mills)
Andy Garcia (Mike Delmarco)
David Strathairn (Dr. Melvin Frank)
Mark Pellegrino (Jimmy Schmidt)
D.W. Moffett (Ray Porter)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.