4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Modern Times
På en stor fabrik resulterer de automatiserede håndbevægelser i en arbejders nervøse sammenbrud, og nu starter tilværelsen i den store verden.
CHAPLINS SIDSTE STUMFILM
Alle tiders mest elskede og beundrede komiker kreerede sin sidste stumfilm så sent som i 1936. Dette i en genial og fin parodi på det moderne industrisamfund og dets automatiserede tendenser.

Møtriksstramninger
Chaplin spiller en fabriksarbejder, der står ved samlebåndet og strammer møtrikker i en hæsblæsende fart. Misser han bare én enkelt stramning, må han indhente det forsømte med dobbelt hastighed.

En tur i maskineriet
Det ender galt, og efter en tur igennem maskineriet (i en af Chaplins udødelige scener) har den lille fabriksarbejder fået pip i låget og saboterer fabrikken, inden han bliver hentet af den blå vogn.

Hvileløst vandrende
Da han siden bliver udskrevet fra psykiatrisk afdeling, genindtager han tidligere tiders rolle som vagabonden med det store hjerte: han vil hellere sidde i fængsel for noget, han ikke har gjort end vandre hvileløst rundt i gaderne.

Chaplins perfekte timing
"Modern Times" rummer mange af Chaplins mest elskede og populære scener: det er humor af høj klasse, og de grove parodier går rent ind, fordi timingen og alle tekniske detaljer sidder lige, hvor de skal.

Lydeffekter i stumfilm
Selvom filmen er en stumfilm, indeholder den forskellige lydeffekter, og man hører faktisk - for første gang på film - Chaplins egen stemme, da han synger en volapyksang som den dansende tjener.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Modern Times

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
1936, USA, Komedie, 85 min
Dansk titel: Moderne tider
Instr: Charles Chaplin Prod: Charles Chaplin  Manus: Charles Chaplin  Foto: Roland Totheroh, Ira Morgan  Mus: Charles Chaplin  
Medvirkende:
Charles Chaplin (A Worker)
Paulette Goddard (Gamine)
Henry Bergman (Cafe Owner)
Tiny Sandford (Big Bill/Worker)
Chester Conklin (Mechanic)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.