3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dark Blue
I en superkorrupt politiverden forsøger en ung aspirant at lade retfærdighed ske fyldest, men det kan næppe betale sig.
HÅRDKOGT KORRUPTIONSKRIMI
Korruption i politiet har ofte været skildret på amerikanske film, og i denne historie får man virkelig indtryk af, at betjente er nogle forbandede dumme svin, der griber til selvjustits og andre klæbrige metoder.

Betjent i belastet område
Kurt Russell spiller betjenten, Eldon Perry, der sammen med den unge makker Bobby forsøger at holde fred i et af byens mest belastede kriminelle områder.

Moral & etik?
Hvor Russell for længst er blevet hærdet og overhovedet ikke overvejer, om det han gør er moralsk forsvarligt, tænker den unge makker noget mere over, hvad han gør, når de to er på forbryderjagt.

Gennemkorrupt politi
Makkerparrets chef er fuldstændig gennemkorrupt og kun ude på at score kassen. I kulissen har han to koldblodige mordere til at bane vejen, og disse to kommer snart til at spille en større rolle.

Flot Russell-præstation
Filmen er relativt vellykket i sin skildring af de nærmest hjernevasket korrupte betjente, og Kurt Russells præstation i den barske hovedrolle er ganske overbevisende.

Rå & frastødende facon
Filmens rå og ind imellem frastødende facon giver nødvendig liv til den noget klichémættede historie, og man kan derfor lettere bære de mange forudsigelige hændelser.

Fremdrift savnes
Der er dog ingen egentlig fremdrift i historien, der synes at ville fortælle meget mere, end den egentlig kan, derfor havner man ofte i scener, der faktisk ikke rigtig er vedkommende.

Teknisk meget professionel med et flot vekslende visuelt udtryk i fotograferingen.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Dark Blue

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2002, USA, Krimi, 118 min
Dansk titel: Dark Blue
Instr: Ron Shelton Prod: David Blocker, Caldecot Chubb, Sean Daniel, James Jacks  Manus: David Ayer  Baseret på: historie af James Ellroy  Foto: Barry Peterson  Klip: Paul Seydor  Mus: Terence Blanchard  
Medvirkende:
Kurt Russell (Eldon Perry)
Scott Speedman (Bobby Keough)
Michael Michele (Beth Williamson)
Brendan Gleeson (Jack Van Meter)
Ving Rhames (Arthur Holland)
Kurupt (Darryl Orchard)
Dash Mihok (Gary Sidwell)
Jonathan Banks (James Barcomb)
Lolita Davidovich (Sally Perry)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.