3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

One Eight Seven
En gymnasielærer, der tidligere blev stukket talrige gange med en kniv af en elev, prøver lykken igen på en ny hård skole.
VISUELT STÆRK BARSKHED
Samuel L. Jackson kan hér opleves i Kevin Reynolds barske drama om gymnasielæreren, Trevor Garfield, der efter at være blevet stukket ned af en hævngerrig elev, prøver lykken igen på en ny skole.

Hårdt prøvet lærer
Det fornemmes dog hurtigt, at også den nye skole og de nye elever er præget af en ondskab, der kan komme til at gå ud over den hårdt prøvede lærer, men det står også klart, at Garfield ikke har tænkt sig at finde sig i noget denne gang.

Visuelt flot
Filmen er stærk og betagende i den første time, hvor de involverede tegnes i en visuelt meget flot stil, der er kendetegnende for Kevin Reynolds.

Trevor Garfields person, og det han har gennemlevet, er en klar spænding i filmens begyndelse, og dét får man lyst til at udforske.

Filmen knækker
Filmen knækker imidlertid, da den almindelige psykiske terror og Garfields kamp for at vinde elevernes tillid kammer over i ren hævngerrighed.

Sympatien ryger
Det bliver til to forskellige film. I hvert fald mister man sympatien for både filmen og Garfield, efterhånden som det står klart, hvor historien bevæger sig hen.

Ærgerligt
Men samtidig ærgrer man sig over, at Reynolds ikke valgte at være konsekvent i sin historiefortælling i stedet for at lade sig falde for fristelsen til at iscenesætte endnu et dumt manuskript.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
One Eight Seven

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Thriller, 110 min
Dansk titel: One eight seven (187)
Instr: Kevin Reynolds Prod: Bruce Davey, Stephen McEveety  Manus: Scott Yagemann  Foto: Ericson Core  Klip: Stephen Semel  Mus: David Darling, Michael Stearns  
Medvirkende:
Samuel L. Jackson (Trevor Garfield)
John Heard (Dave Childress)
Kelly Rowan (Ellen Henry)
Clifton Collins Jr. (Cesar Sanchez)
Tony Plana (Principal Garcia)
Karina Arroyave (Rita Martinez)
Lobo Sebastian (Benny Chacon)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.