3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Prescription: Murder (tv)
En mand slår sin kone ihjel og rejser efterfølgende til udlandet. Inden da har han gjort alt for at have alibiet i orden.
ALLERFØRSTE COLUMBO-EPISODE
Hele tre år før selve Columbo-serien, produceredes denne pilot-episode, en slags selvstændig prøveklud for det videre seriekoncept.

En særlig spænding
Det ses ganske tydeligt, at Peter Falk er endnu yngre, end han er i de tidlige sæson-episoder, og der ligger en særlig spænding i at betragte, hvordan det hele reelt startede.

Spillefilms-udstråling
En del aspekter adskiller pilotepisoden fra de følgende: Der er mere spillefilm over udstrålingen, ikke mindst i de særprægede fortekster og i Dave Grusins til tider fremragende filmmusik (særligt god under mordet i begyndelsen).

Kriminalbetjent Columbos fremgangsmåder præsenteres her for første gang for publikum, og siden har man nok ment det nødvendigt at finpudse visse sider af hans udstråling.

Aggressiv tilgang
For eksempel er han et enkelt sted meget aggressiv over for den unge kvinde, der har været med til at dække over mordet.

Finurlig historie
Historien er finurligt skrevet med stor nerve i begyndelsen, hvor en mand slår sin kone ihjel og får elskerinden til at hjælpe sig med alibiet.

Manden rejser til udlandet, mens elskerinden sørger for de sidste detaljer derhjemme. Men dén plan har den unge Columbo hurtigt gennemskuet.

Professionel indgangsvinkel til flere end 70 efterfølgende episoder og i sig selv ganske historiske 95 minutter.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Prescription: Murder (tv)

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1968, USA, Columbo, 95 min
Dansk titel: Columbo: Prescription Murder (tv)
Instr: Richard Irving Prod: Richard Irving  Manus: Richard Levinson, William Link  Foto: Ray Rennahan  Klip: John Elias, Richard G. Wray  Mus: Dave Grusin  
Medvirkende:
Peter Falk (Lt. Columbo)
Gene Barry (Dr. Ray Flemming)
Katherine Justice (Joan Hudson)
Nina Foch (Carol Flemming)
Anthony James (Tommy)
Virginia Gregg (Miss Petrie)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.