3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Big Fish
En dygtig historiefortæller har plaget sin søn gennem hele livet med aldrig at fortælle historier fra det virkelige liv. På dødslejet tænker faderen tilbage.
SÆRPRÆGET UNIVERS
Man går aldrig helt galt i filmbyen, når der er en Tim Burton-film på tapetet. Selvom "Big Fish" er en af Burtons mere sørgmodige og eftertænksomme film, er den alligevel fuld af den farverigdom og opfindsomhed, der altid kendetegner hans film.

Fantasifulde historier
Ewan McGregor og Albert Finney spiller henholdsvis junior og senior-udgaven af den fantasifulde historiefortæller, Ed Bloom, der gennem hele livet har fortalt historier, der var lige nummeret for farverige til at kunne stå mål med virkeligheden.

Sandt eller opdigtet?
Og dog? Er historierne måske alligevel sande, når det kommer til stykket? Det er det store spørgsmål i filmens slutning, hvor gamle Ed Bloom på sit dødsleje fører endnu en eventyrsamtale med sin søn.

Forførende begivenheder
Filmen igennem rejser vi med Ed Bloom gennem forskellige forførende begivenheder. Vi møder fantastiske personligheder og kommer ud i nogle af verdens afkroge, som man ikke troede eksisterede.

Særpræget personlighed
Både McGregor og Finney formidler den særprægede Bloom-personlighed til publikum med stor styrke og entusiasme. Det gavner Tim Burtons visioner, at skuespillerne i dén grad er med på idéen og forstærker hele filmens univers, der i forvejen er unikt.

Danny Elfmans saftige og kraftfulde musik er grundlæggende interessant men lidt for dominerende.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Big Fish

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Fantasi, 120 min
Dansk titel: Big Fish
Instr: Tim Burton Prod: Bruce Cohen, Dan Jinks, Richard D. Zanuck  Manus: John August  Baseret på: roman a Daniel Wallace  Foto: Philippe Rousselot  Klip: Chris Lebenzon  Mus: Danny Elfman, Buddy Holly  
Medvirkende:
Ewan McGregor (Ed Bloom (Junior))
Albert Finney (Ed Bloom (Senior))
Billy Crudup (Will Bloom)
Jessica Lange (Sandra Bloom (Senior))
Helena Bonham Carter (Jenny (Yong & Senior/The Witch))
Steve Buscemi (Norther Winslow)
Danny DeVito (Amos Calloway)
Priser:
AAN, Bedste originale musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.