3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Waking the Dead
Efter at have mistet sin helt store kærlighed, oplever en spirende politiker et begyndende vanvid, da han føler, at kæresten hele tiden er i nærheden.
SÆRPRÆGET DRAMATIK
Med lidt god vilje kommer man ud i sjælens fjerneste afkroge i denne noget særprægede historie, baseret på en roman af Scott Spencer.

Usædvanlig kærlighedshistorie
"Waking the Dead" er en usædvanlig kærlighedshistorie: Den karrieretossede politikerspire, Fielding Pierce, forelsker sig i den kønne hverdagspige, Sarah Williams, og kærligheden vil ingen ende tage.

Fra lykke til sorg
Fieldings ensporede karrieregalskab trætter imidlertid Sarah en del, og som et led i en proces, der skal kunne forbedre forholdet, drager hun undenlands. Senere erfarer Fielding, at hun er død - og han går i dyb sorg.

Overnaturlige oplevelser
En årrække senere begynder Fielding at få nogle overnaturlige oplevelser af, at Sarah stadig er i live - og at hun er i nærheden. Han kommer tættere på vanvidet, men er der i virkeligheden noget om snakken, at Sarah slet ikke er død?

Usædvanlig stil
Man bliver lidt fascineret af filmens usædvanlige stil og den dystre historie. Skuespillet er på et højt niveau og støtter de tankevækkende begivenheder stærkt.

Ét stort spørgsmålstegn
Imidlertid begynder mysikken at sprede sig i stadigt stigende grad gennem filmen, og der opstår tvivl om, hvor hele historien egentlig har sit ståsted. Det er næsten som om, at filmen kun er interesseret i at opstille ét stort spørgsmålstegn i øjnene på tilskuerne efter sidste scene.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Waking the Dead

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Waking the Dead
Instr: Keith Gordon Prod: Keith Gordon, Stuart Kleinman, Linda Reisman  Manus: Robert Dillon  Baseret på: roman af Scott Spencer  Foto: Tom Richmond  Klip: Jeff Wishengrad  Mus: tomandandy  
Medvirkende:
Billy Crudup (Fielding Pierce)
Jennifer Connelly (Sarah Williams)
Molly Parker (Juliet Beck)
Hal Holbrook (Isaac Green)
Ed Harris (Jerry Charmichael)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.