3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Human Stain, The
Da en ældre mand indleder et forhold med en meget yngre kvinde, begynder en indviklet historie at folde sig ud.
DRAMATISKE FORVIKLINGER
En større hær af kendte skuespillere stiller beredvilligt op til denne dramatiske filmatisering af Philip Roths roman. Robert Benton instruerer, og stemningen er anspændt og vækker til at begynde med nysgerrighed.

Historier i historien
Flere historier i historien gør filmen kulørt men samtidig også lidt for svævende og svær at finde hold i. Springene i tid og sted kommer uventet og uskønt og påvirker stemningen, så man aldrig helt overgiver sig til filmen.

Anthony Hopkins spiller den pensionsduelige universitetsprofessor, Coleman Silk, der efter en anklage om racisme siger op i raseri.

Kærlighedens slagmark
Det bliver for meget for hans kone, der får en blodprop og dør. Herefter følger vi Coleman Silk i flere lag; som ung på kærlighedens slagmark - og som ældre på kærlighedens slagmark.

Svært at sluge
Ingen af historierne bliver rigtigt fængende, og afsløringerne om det sorte blod i Colemans årer er svære at sluge. Forholdet til Faunia i skikkelse af Nicole Kidman udgør en forfriskende brise, men filmen forbliver uden egentlig fremdrift.

Savner dybde & farve
Anthony Hopkins leverer vanligt solidt skuespil men er oppe imod en rolle, der helt savner dybde og farve. Han har alt for lidt at arbejde med, og det kan mærkes.

Overfladiske roller
Nicole Kidman er fin som den hårdt prøvede og temmelig forførende Faunia Farley, men også her forekommer rollen for overfladisk. Som skurk ses en veloplagt skægget Ed Harris.

Ufrivilligt komisk
Et generelt problem ved "The Human Stain" er, at den svæver et sted oppe under skyerne i en tyk stemning, der aldrig rigtigt når tilskueren. Historien udvikler sig i overraskende retninger, der kommer til at fremstå som mere komiske end vedkommende.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Human Stain, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2003, USA, Drama, 101 min
Dansk titel: Human Stain, The
Instr: Robert Benton Prod: Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Scott Steindorff  Manus: Nicholas Meyer  Baseret på: roman af Philip Roth  Foto: Jean-Yves Escoffier  Klip: Christopher Tellefsen  Mus: Rachel Portman  
Medvirkende:
Anthony Hopkins (Coleman Silk)
Nicole Kidman (Faunia Farley)
Ed Harris (Lester Farley)
Gary Sinise (Nathan Zuckerman)
John Finn (Louie Borero)
Jeff Perry (Tennis Player)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.