4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

All or Nothing
En lille engelsk familie er tæt ved at gå i opløsning midt i hverdagens ulidelige tristesse, men pludselig sygdom kan måske ændre ved det.
MIKE LEIGHS HIDTIL BEDSTE FILM
Mike Leighs bedste film til dato bringer os dybt ind under huden på en ramponeret engelsk familie i et trøstesløst boligkompleks: Faderen er taxichauffør på deltid, han kan ikke tage sig sammen til at stå op om morgenen.

To fede børn
Moderen er kassedame i et nærliggende supermarked. Hun har for længst opgivet sin mand; deres forhold fungerer overhovedet ikke. Deres overvægtige datter, Rachel, arbejder flittigt som rengøringsassistent på et plejehjem, mens den endnu kraftigere søn, Rory, flader ud foran fjernsynet dagen lang.

I farezonen
Hvad der måtte være tilbage af familiesubstans synes at være i farezonen. Rory er dybt umulig og behandler sin mor som det skidt, han træder på. Faderen kigger bare forhutlet ned i sin tallerken. Rachel lægger sig op og læser i en bog. Moderen lukker sig inde i sig selv.

Da Rory en dag pludselig får et hjerteanfald, vendes der op og ned på hverdagen, og der bliver en lille åbning, der måske kan udnyttes mod bedre tider for den hårdt prøvede familie.

En følelsernes film
Seje actiondrenge og hårdkogte militærtøser kan godt stå af hér. "All Or Nothing" er en følelsernes film, og Mike Leigh har ikke tidligere præsteret følelsesskildringer med så stor effekt.

Raffineret tragikomik
I en dybt raffineret tragikomisk stemning skaber Leigh en film af lige dele sorrig og glæde, selvom glæden lader vente længe på sig.

I fin balance
Historien er i fin balance. Personinstruktionen er fantastisk. Alle skuespillere har tydeligvis forstået deres rolle fuldstændigt og leverer uhyggeligt stærke præstationer på hver deres måde.

Smuk forløsning
Mike Leighs historie kunne være taget ud af mange familiers triste hverdag. Trøstesløsheden hersker i lange sekvenser, derfor er forløsningen så meget desto smukkere, da den endelig kommer ud af det blå.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
All or Nothing

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: All or Nothing
Instr: Mike Leigh Prod: Simon Channing-Williams  Manus: Mike Leigh  Foto: Dick Pope  Klip: Lesley Walker  Mus: Andrew Dickson  
Medvirkende:
Timothy Spall (Phil)
Lesley Manville (Penny)
Alison Garland (Rachel)
James Corden (Rory)
Ruth Sheen (Maureen)
Marion Bailey (Carol)
Sally Hawkins (Samantha)
Daniel Mays (Jason)
Mark Benton (Man at Bar)
Martin Savage (Silent Passenger)
Priser:
CAN-N, Palme d´Or-nominering
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.