3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Rapa nui
I 1680 kæmper indbyggerne på en lille sydhavsø for at tækkes deres krævende leder. På et tiodspunkt bliver det for meget.
INTERESSANT HISTORISK VINKEL
En særpæget spændende historisk-dramatisk film, der ikke ligner noget andet. Nok ikke en film, der har opnået det store publikum eller den store forståelse, men der ligger i historien en særlig nerve, der gør hele oplevelsen interessant.

På en sydhavsø i 1680
Vi befinder os på en sydhavsø i året 1680, hvor de fleste indbyggere kæmper for at tækkes øens overhoved ved at bygge enorme statuer. En dag bliver det dem for meget, og det hele ender i en ualmindeligt blodig borgerkrig.

Karakteristisk farvesammensætning
Scenografien er flot, man føler sig effektivt hensat til et barabarisk "samfund" langt tilbage i tiden. Filmens farvesammensætning er karakteristisk og velvalgt - stærke kombinationer af jordfarver, der giver filmen en egen identitet.

Heftigt sveddryppende
Man kan næppe gå så vidt som til at kalde "Rapa Nui" for velspillet: En håndfuld af forholdsvis ukendte skuespillere agerer heftigt og sveddryppende men ikke videre kønt.

Gruopvækkende dyst
Filmens klimaks er nervepirrende. Her kæmper en række af øens stærkeste mænd i en gruopvækkende dyst, hvor alle kneb er gyldige.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Rapa nui

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Drama, 107 min
Dansk titel: Rapa nui
Instr: Kevin Reynolds Prod: Kevin Costner, Jim Wilson (I)  Manus: Tim Rose Price, Kevin Reynolds  Foto: Stephen F. Windon  Klip: Peter Boyle (II)  Mus: Stewart Copeland  
Medvirkende:
Jason Scott Lee (Noro)
Esai Morales (Make)
Sandrine Holt (Ramana)
Eru Potaka-Dewes (Ariki-mau)
Emilio Tuki Hito (Messenger)
Gordon Hatfield (Riro)
Frenxa Reuben (Heke)
Hori Ahipene (Overseer)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.