3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

One Hour Photo
En ensom fotofremkalder forsøger at få lidt indhold i tilværelsen ved at fremkalde ekstra eksemplarer af en families private billeder.
SMUKT OG TANKEVÆKKENDE DRAMA
Robin Williams får hér endelig en rolle, der viser hvilket talent han besidder. Som den sørgelige skæbne, Sy, er Williams formiddabel.

Igennem mange år har Sy fremkaldt billeder for alverdens forskeliige mennesker, men der er en bestemt lille familie, som han har hæftet sig særligt ved.

En hemmelig passion
En hemmelig passion for Sy gennem årene har været at fremkalde et ekstra sæt af denne families billeder og klistre dem op på væggen i sin lejlighed.

Da svindet i fremkaldermaskinen opdages, bliver Sy fyrret og står nu helt alene i en verden, han i forvejen har svært ved at magte.

Fredelig & stemningsfuld
Fredelig, stemningsfuld og tankevækkende! - Menneskeportrættet er ømt og sørgmodigt. Instruktør og manusforfatter Mark Romanek har tydeligvis ikke villet male Sy som rendyrket psykopat men får ham til at fremstå som en kærlighedshungrende sølle fyr.

Flot fotografering
Fotograferingen er flot komponeret med lyssætninger og farvevalg, der somme tider leder tankerne mod mørkekammeret.

En pæn musik af Reinhold Heil og Johnny Klimek sætter prikken over i'et i denne lille perle.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
One Hour Photo

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: One Hour Photo
Instr: Mark Romanek Prod: Pamela Koffler, Christine Vachon, Stan Wlodkowski  Manus: Mark Romanek  Foto: Jeff Cronenweth  Klip: Jeffrey Ford (II)  Mus: Reinhold Heil, Johnny Klimek  
Medvirkende:
Robin Williams (Seymour 'Sy' Parrish)
Connie Nielsen (Nina Yorkin)
Michael Vartan (Will Yorkin)
Dylan Smith (III) (Jake Yorkin)
Erin Daniels (Maya Burson)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.