3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Addams Family, The
Familien Addams er ingen normal familie. Hos dem dyrkes død og ødelæggelse som jordens skønneste elementer.
EN ANDERLEDES KOMEDIE
Barry Sonnenfelds "The Addams Family" er en humørfyldt og tiltrængt fornyelse af komediegenren i Hollywood, en underholdende og overraskende film.

Efter at have været forsvundet i 25 år vender Addams-slægtens kæreste barn, Fester (Christopher Lloyd), tilbage. Han bliver vel modtaget, men er han nu også den rigtige Fester, eller er han bare en forklædt tyv, der vil have fingre i Addams' mange guldpenge?

Både tilskueren og familien Addams er i tvivl. Festers (pleje)mor Abigail (Elizabeth Wilson) forsøger ihærdigt at overbevise den brogede familie om, at Fester er Fester. For hun ønsker mest af alle at få fingre i hele formuen.

Det lykkes hende da også at få skovlet hele familien ud af huset, så Fester får rettighederne over det hele. Men Fester kan trods alt ikke bære at se sin familie lide, så han må vælge side.

Grotesk morsomt
En skøn blanding af hårrejsende gys, fantastiske special effects og morsomme, groteske scener. Familiens "kæledyr", "Tingen",- en afskåret hånd, der løber rundt og åbner døre, og tjeneren Lurch (Carel Struycken), der ligner et berømt monster en hel del, er bare nogle af filmens skøre påfund.

For familien Addams er død og ulykke et symbol på velstand og lykke. Det gælder om at lide så meget som muligt: Børnene leger virkelig med døden, når de sætter hinanden i den elektriske stol eller jager spyd gennem hinandens kroppe. Men alligevel overlever de.

Lidelse som nydelse
Forældrene elsker at se hinanden lide og kommer i ekstase ved at tale om dén dag, hvor de begge ligger og rådner under den muldede jord. Til middag får de udefinerbart snask, der mest af alt ligner opgylpede skovsnegle overdrysset med fiskeøjne.

Ingen almindelig familie
Familien Addams er bestemt ikke nogen helt almindelig familie! Samtlige skuespillere udfylder de absurde og bizarre roller rigtig godt, så der opstår en vis troværdighed omkring historien.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Addams Family, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Fantasi, 95 min
Dansk titel: Familien Addams
Instr: Barry Sonnenfeld Prod: Scott Rudin  Manus: Caroline Thompson, Larry Wilson  Foto: Owen Roizman  Klip: Dede Allen  Mus: Marc Shaiman  
Medvirkende:
Christopher Lloyd (Uncle Fester/Gordon Craven)
Raul Julia (Gomez Addams)
Anjelica Houston (Morticia Addams)
Dan Hedaya (Tully Alford)
Christina Ricci (Wednesday Addams)
Paul Benedict (Judge Womack)
Elizabeth Wilson (Abigail Craven/Dr. Pinder Schloss)
Christopher Hart (Thing)
Priser:
AAN, Bedste kostumedesign
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.