3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hearts in Atlantis
En hemmelighedsfuld ældre herre flytter ind i overetagen hos en ung faderløs knægt. Hvad er det, manden gemmer på?
INSPIRERENDE ROLIGT
Endnu en ganske glimrende Stephen King-filmatisering. Denne gang har den australske instruktør, Scott Hicks, kastet sig over "Hearts in Atlantis", en fredsommelig skildring om en forældreløs dreng, der finder en faderskikkelse i en ældre herre, der flytter ind i hans hus.

Uhøjtideligt & roligt
Et meget stort plus ved filmen er, at den er ganske uhøjtidelig og rolig, fortalt i behagelige billeder. Man får lov til at sluge indtryk og stemninger fra både fotografering og det fine skuespil fra både børn og voksne.

Karakter & sjæl
Anthony Hopkins' spil er præcist og bevægende. Han tilfører karakter og sjæl i sin karakteristik af den hemmelighedsfulde Ted Brautigan.

Som sendt fra himmelen
Unge Anton Yelchin overbeviser hjerteknusende i rollen som Bobby Garfield, den faderløse og småforsømte dreng, hvis mor mildest talt er mest optaget af sig selv og sin karriere. Derfor kommer Ted Brautigan som sendt fra himmelen - og så har han oven i købet forstand på livet.

Fredelige overtoner
De overnaturlige undertoner, der kendetegner mange af Stephen Kings historier forekommer roligt og næsten umærkeligt i denne film. Kun ganske kort introduceres vi for Brautigans særlige egenskaber. Det bliver aldrig hverken kunstigt eller overdrevet.

"Hearts in Atlantis" har en del til fælles med et par andre King-filmatiseringer. Drengen der søger sin identitet forekommer også i Stand By Me (1986) og Apt Pupil (1997).
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Hearts in Atlantis

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2001, USA, Drama, 97 min
Dansk titel: Atlantis
Instr: Scott Hicks Prod: Kerry Heysen  Manus: William Goldman  Baseret på: roman af Stephen King  Foto: Piotr Sobocinski  Klip: Pip Karmel  Mus: Mychael Danna  
Medvirkende:
Anthony Hopkins (Ted Brautigan)
Anton Yelchin (Bobby Garfield)
Hope Davis (Liz Garfield)
Mika Boorem (Carol Gerber/Molly)
David Morse (Adult Bobby Garfield)
Alan Tudyk (Monte Man)
Celia Weston (Alana Files)
Adam LeFevre (Don Biderman)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.