3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Clara´s Heart
En meget livsklog kone sættes til at mandsopdække en knægt, hvis forældre har glemt ham efter at have mistet et spædbarn.
EN VEN I NØDEN
Whoopi Goldberg har en vane med at rende ind i dårlige film. I hvert fald kommer det ikke som nogen overraskelse, at hun medvirker i denne Robert Mulligan-saga om en lille drengs umulige og ignorante forældre, der ovenpå et dødsfald søger hjælp hos den livskloge Clara.

At vende skidt til godt
Clara kan bare det der gylle med at vende skidt til godt. Knægten David er ved at gå i hundene over sine overfladiske forældre, men Clara sørger for at sætte noget fornuft i gang i drengens hoved, og det skal han komme til at takke hende mange gange for.

Plumret sammensurium
Ind imellem er der tiltag i retning af en lille smule kvalitet i Mark Medoffs manuskript, men det helt overvældende helhedsindtryk er et plumret sammensurium af stærkt usandsynlige scener, hvor David og Claras venskab udbygges.

Indsigt savnes
Hvis Clara virkelig er så livsklog, hvorfor snakker hun så med denne lille dreng om forhold til piger, muskler og kønsbehåring, når det næppe er det, der ligger øverst i Davids bevidsthed. Et eksempel på historiefortælling fuldstændig uden indsigt. Noget forbilledligt studie i børnepsykologi bliver filmen i hvert fald ikke.

Skuespillet halter fra start til slut. Film, beslut dig! Vil du være drama eller komedie. Svaret står hen i det uvisse.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Clara´s Heart

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1988, USA, Drama, 108 min
Dansk titel: Claras hjerte
Instr: Robert Mulligan Prod: Martin Elfand  Manus: Mark Medoff  Baseret på: roman af Joseph Olshan  Foto: Freddie Francis  Klip: Sidney Levin  Mus: Dave Grusin  
Medvirkende:
Whoopi Goldberg (Clara Mayfield)
Michael Ontkean (Bill Hart)
Kathleen Quinlan (Leona Hart)
Neil Patrick Harris (David Hart)
Spalding Gray (Dr. Peter Epstein)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.