3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

American Werewolf in Paris, An
En gruppe amerikanere i Paris forvandler sig til varulve og gør byens natteliv usikkert.
RINGE GYS MED GODE GRIN

Beslægtede film:
An American werewolf in London (1981)
An American werewolf in Paris (1997)

Så er varulvene på spil igen, denne gang i Paris. 16 år efter John Landis' fantastisk nervepirrende "An American Werewolf In London" fik instruktøren Anthony Waller og en hær af filmfolk fra USA og Europa så idéen at indspille en slags efterfølger.

Tydelig inspirationskilde
Selvom filmen på ingen måde er en fortsættelse af sin forgænger, er det meget tydeligt, at den har hentet sin inspiration dér. Tre unge amerikanske mænd tager til Paris og er straks på rov efter kvinder.

Der skal dog snart blive tale om en helt anden form for rov, for efter et intimt møde med den smukke indfødte, Serafine, bliver amerikanerne på skift forvandlet til varulve.

Dårlig samvitiighed & dårlig ånde
Om natten flakker de således omkring under Eiffeltårnet og hist og her i Paris, på evig jagt efter uskyldige mennesker. Om dagen får de dårlig samvittighed og dårlig ånde, uden at kunne huske hvorfor.

Tydelige effekter
Filmen vælger at tydeliggøre sine effekter frem for at camouflere dem. Det betyder at der kommer et computerpræg over alle de ikke-naturlige og i øvrigt farlige scener.

Animerede varulve
Varulvene er animeret, så det nærmest står efter dem, og baggrunden bag farlige stunts (fx elastikspring fra Eiffeltårnet) er tegnet på en spånplade.

Det var måske acceptabelt, hvis ellers filmen havde noget af den nerve og bare en smule af de hårrejsende gys, som vi blev præsenteret for i 1981.

En flad film
Men det forekommer overhovedet ikke. Til gengæld rummer filmen i starten en del af den humor, der også var kendetegnende ved forgængeren. Men alt i alt er Anthony Wallers film en flad film, der havde gjort sig langt bedre som tegneserie.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
American Werewolf in Paris, An

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: amerikansk varulv i Paris, En
Instr: Anthony Waller Prod: Richard Claus  Manus: Tim Burns, Tom Stern, Anthony Waller  Baseret på: karakterer i "En Amerikansk Varulv i London" af John Landis  Foto: Egon Werdin  Klip: Peter R. Adam  Mus: Wilbert Hirsch  
Medvirkende:
Tom Everett Scott (Andy McDermott)
Julie Delpy (Serafine Price-Kessler)
Vince Vieluf (Brad)
Phil Buckman (Chris)
Julie Bowen (Amy)
Pierre Cosso (Claude)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.