3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Return to Paradise
To mænd stilles over for et svært valg, da deres sommerven står for en dødsdom i Malaysia, hvis ikke de rejser tilbage og afsoner en fængselsdom.
GOD SPÆNDING
"Return to Paradise" er den noget ironiske titel på dette spændingsfylde thrillerdrama om tre unge mænd, der skilles efter fem letsindige uger i det for dem paradisiske Malaysia.

Efter flere år, hvor de tre ikke har set noget til hinanden, dukker en ung kvindelig advokat pludselig op og stiller de to af mændene over for et svært valg:

Samvittighedskvaler
I Malaysia afsoner den tredje kammerat, Lewis, en fængselsdom for besiddelse af hash, en forseelse som de alle tre var lige gode om i sin tid. Advokaten gør det klart, at hvis ikke de to amerikanske karrieremænd rejser tilbage til Malaysia og afsoner en dom på hver tre års fængsel, så vil Lewis blive hængt.

Pro et contra
Diskussionerne og overvejelserne i den forbindelse bliver mange og seje. Er de to mænd villige til at ofre alt, de har bygget op gennem årene for at redde vennens liv? De har jo trods alt kun kendt ham i fem uger..

Bastant historie
Filmen fortæller effektivt denne bastante historie. Der er lige dele dramatik, spænding og psykologi i historien. Det store spørgsmål; at gøre op med sin samvittighed, om man tager tilbage eller ej - det er filmens altdominerende hovedtema.

Man kan godt hen ad vejen få lidt for meget af dette tema, som gentages til hudløshed. Men skuespillet kompenserer en del for dette.

Blegner i helhedsbilledet
Bedst blandt skuespillerne er Joaquin Phoenix, hvis rolle rummer store følelser og frustrationer. Anne Heche leverer en af sine mere dybtfølte præstationer som ihærdigt-frustreret advokat. Vince Vaughn og David Conrad blegner noget i helhedsbilledet.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Return to Paradise

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Thriller, 107 min
Dansk titel: For venskabs skyld
Instr: Joseph Ruben Prod: Alain Bernheim, Steve Golin  Manus: Wesley Strick, Bruce Robinson  Baseret på: filmen "Force Majeure" af Pierre Jolivet & O. Schatzky  Foto: Reynaldo Villalobos  Klip: Craig McKay, Andrew Mondshein  Mus: Mark Mancina  
Medvirkende:
Vince Vaughn (Sheriff)
Anne Heche (Beth)
Joaquin Phoenix (Lewis)
David Conrad (Tony)
Vera Farmiga (Kerrie)
Nick Sandow (Ravitch)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.