The Psychic (1977)

    Da en clairvoyant kvinde finder et skelet muret inde i sin mands villa, er hun besat af at erfare sandheden.


    GRUMSET CLAIRVOYANCE

    Det er desværre ikke klarsynet, der præger Lucio Fulcis gyser-ladede blik på clairvoyante Virginia Duccis prøvelser. For selvom genregyset har sine øjeblikke af inciterende mystik, efterlader filmoplevelsen et temmelig grumset helhedsindtryk.

     

    Et skelet i muren

    Virginia Ducci er clairvoyant og er netop ankommet alene til sin mands landejendom, da hun får (endnu) en vision om en ubehagelig forbrydelse fra fortiden. Hun ser for sig, hvordan et skelet er muret ind i stuemuren, og da først hun har fundet en hakke i kælderen, bliver hendes bange anelser bekræftet.

     

    Clairvoyant på overarbejde

    Men hvad dælen gemmer der sig bag den angiveligt gamle forbrydelse? Er Virginias mand involveret? Hvad er det for en haltende mand, Virginia bliver ved med at se i sine "drømme"? Det er efterhånden slet ikke let at være clairvoyant på overarbejde...

     

    Gennemgående skinger

    I en gennemgående temmelig skinger spillestil og et tilsvarende anmassende lyd- og musikbillede er det svært at finde ind til kernen i dét værk, der ellers inspirerede Quentin Tarantino i en grad, så en genindspilning projektereres. Den blev dog ikke til noget, til gengæld genbrugte Tarantino noget af musikken i sine Kill Bill-film.

     

    Esoterisk plot

    Sprøde locations indrammer i glimt det springende esotetiske plot ganske flot, men nogen ro kommer der aldrig på de konstant superzoomende, (for)tænkte gysertakter.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1977, Italien, Thriller, Mystik, Gyser, 95 min.

    Dansk titel: The Psychic
    Instr: Lucio Fulci Prod: Alberto Pugliese Manus: Lucio Fulci, Roberto Gianviti, Dardano Sacchetti Foto: Sergio Salvati Klip: Ornella Micheli Mus: Franco Bixio, Fabio Frizzi, Vince Tempera