The Dentist 2 (1998)

    En sindssyg tandlæge med lig i lasten er undsluppet sin fortid og starter en ny klinik i en landsby. Med fatale følger.


    ET TANDSÆT OVER LAVMÅL

    Sammenhængende film:

    The Dentist (1996)

    The Dentist 2 (1998)

     

    To film med den sindssyge tandlæge, dr. Feinstone, blev det til, begge instrueret af Brian Yuzna. En tredje var i støbeskeen, men blev aldrig realiseret. Og lad der ikke herske tvivl om, at mødet med 2'eren er et tand eller to mindre inciterende end 1'erens veloplagte vanvid – men "The Dentist 2" er alligevel et helt tandsæt over lavmål.

     

    Vanvidstandlæge med personlighed

    Det skyldes ikke mindst, at Corbin Bernsen lykkes med endnu engang (på et svagere bagtæppe) at tilføre sin vanvidstandlæge meget personlighed og utilregnelighed, at dét i sig selv gør 2'eren værd at sidde igennem... men helst ikke i en tandlægstol.

     

    Langt væk hjemmefra

    Historien er udvandet, og der lukreres først og fremmest på gentagelser af nogle af de succesindfald, der gjorde den første film så overbevisende. Men i 2'eren forsøger Dr. Feinstone sig altså med en ny klinik, langt væk hjemmefra.

     

    Uden bedøvelse

    Under sit nye navn, Dr. Caine, kan han starte på en frisk i en lille landsby, hvor beboerne alligevel er godtroende og naive. Men da dén ekskone, tandlægen i sin tid skamferede, dukker op, begynder der at tegne sig et (hævn)drama, der ikke nødvendigvis kan trækkes ud (uden bedøvelse).

     

    Mere af det samme

    2'eren benytter sig af samme skævvinklede kameraføring, samme underlægningsmusik, samme skøre indfald i tandlægestolen. Og det er bestemt ikke kost for folk med tandlægeskræk – selvom tandterrorens meget grafiske nærbilleder er (bevidst?) komisk-mekanisk effektmageri.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, USA, Thriller, Gyser, Seriemordere, 100 min.

    Dansk titel: The Dentist 2
    Instr: Brian Yuzna Prod: Pierre David, Bruce Eisen, Noël A. Zanitsch Manus: Richard Dana Smith Baseret på: karakterer af Stuart Gordon, Charles Finch og Dennis Paoli Foto: Jürgen Baum Klip: Christopher Roth Mus: Alan Howarth