Nacho Libre (2006)

    En klodset, tyk munk trodser alle fordomme og forfølger sin drøm om at blive mexicansk bryder, en såkaldt luchador.


    BRYDNING MED TYNDT MANUS

    Med succeskomedien Napoleon Dynamite (2004) på samvittigheden, kommer det lidt som en overraskelse, at instruktør/manusforfatter Jared Hess som sin næste film præsterede dette på alle måder under-lavmål farceprodukt.

     

    Tykkemand på slap line

    "Nacho Libre" sætter den altid tykkemandskomik-duelige Jack Black i centrum for en historie om den klodsede munk, Nacho, der forfølger sine vådeste drømme om at blive mexicansk bryder... en såkaldt luchador. Snart befinder Nacho sig i ringen i en farvestrålende spandex-buksedragt, og kampen kan begynde. Imens har han hjemme på klosteret et godt øje til den nyankomne nonne. Så der er på alle måder ved at ske ting og sager i Nachos liv.

     

    Uskøn brydekamp

    I virkeligheden er komedien én lang uskøn brydekamp med et outreret tyndt manus, hvor begivenheder og replikker klinger hult og uden nogen form for rumklang. Det er kunstigt, kejtet og udtryksløst, belemret med en ætsende musikunderlægning og et broget persongalleri uden fantasi. Eneste let formildende omstændighed er de trods alt søde sommeroptagelser af buttet munk på hjemmebygget "knallert-vogn" gennem smukke landskaber.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, USA, Komedie, Farce, Sport, 92 min.

    Dansk titel: Nacho Libre
    Instr: Jared Hess Prod: Jack Black, David Klawans, Julia Pistor, Mike White Manus: Jared Hess, Jerusha Hess, Mike White Foto: Xavier Grobet Klip: Billy Weber Mus: Danny Elfman
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation