Getting Even With Dad
Tre amatørforbrydere har gjort alletiders kup, men en 11-årig knægt gør livet surt for dem.
VELOPLAGT FAMILIEUNDERHOLDNING
En ganske veloplagt lille komedie til stor fornøjelse for både store og små. Tilpas afdæmpet og med en historie, der er værd at identificere sig med.

Den løsladte tyv Ray (Ted Danson) og hans to kejtet-bøvede hjælpere gennemfører alletiders kup, der gør dem alle en kvart million dollars rigere. Men der er et lille problem, som de tre ikke lige har taget højde for.

Ray har nemlig fået uventet besøg af sin 11-årige søn Timmy (Macaulay Culkin), der har opsnappet trekløverets planer og nu gør livet surt for dem.

For at få faderens opmærksomhed vælger drengen at opstille en række krav, som alle tre fyre skal opfylde igennem en hel uge. Først derefter vil han fortælle , hvor de stjålne mønter ligger gemt.

Det bliver til mange ture i tivolier, zoologiske haver og meget andet - til stor irritation for de fleste.

Men undervejs opdager Ray, ay han mpske alligevel holder af sin dreng, og det sætter ham i et nyt dilemma.

De største kilder til underholdning er de mange påfund, drengen præsterer og udsætter de sagesløse forbrydere for. Der er en lille smule "Alene hjemme" over Culkins frækkertspil, men generelt er han mere afdæmpet end ellers.

Filmen vinder netop på sin forholdsvis "lødige" stil, der kun sjældent kører i falde-på-halen-overgear og for det meste udgør sød og kærlig underholdning.

Ikke fordi den sætter noget nyt under solen, men fordi den er en udpræget "feel good"-film med hjertet på rette sted.
Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2012
Udskriftsvenlig udgave