3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Point Break
Unge mennesker afprøver grænser på og omkring surfbræt ved det fristende hav.
SUPERPUMPET ACTIONVIRVAR
I denne vildt pumpede actionthriller kan man opleve Keanu Reeves som den nybagte FBI-agent, Johnny, der sendes til surfernes paradis for at forsøge at opstøve nogle meget succesfyldte bankrøvere.

Egne veje
Parret med FBI-kollegaen Pappas, der bestemt ikke synes om sin unge makker (har vi set det før?), er den nyslåede agent tvunget til at gå egne veje, og han finder sig hurtigt tilrette blandt de dygtige surfere under dække af at være smånaiv nybegynder.

Surfergruppens ubestridte overhoved er våddragten Patrick Swayze, med tilnavnet Bodhi, der til en vis grad fatter sympati for den hemmelige agent, som han vitterlig tror er smånaiv nybegynder.

Dybt ind i surfersfæren
Johnny kommer dybere og dybere ind i surfersfæren, og han begynder at finde sammenhænge og afsløringer, der kan lede ham mod en opklaring. Men nu er det jo ikke hvem som helst, han er oppe imod. På og med et surfbræt kan man udrette ikke så få drengestreger!

Der er selvfølgelig tid til et par banale romancer, hvor blandt andet Johnnys drengede charme kommer på prøve i dobbeltsengen, men lagnerne er glattet ud i langt det meste af filmen til fordel for et ekstraordinært højt actiontempo, der oser langt væk af mandehørm.

Benzin i årerne?
Man skulle tro, at skuespillerne havde benzin og ikke blod i årerne, sådan som de pumper rundt på lærredet. Der må findes er særligt Hollywood-pep-up-middel til pumpede roller som disse.

Adrenalin-kicks
Alt i alt kan man kun ryste opgivende på hovedet ad dette urbanale og særdeles klichémættede Hollywood-sceneri. "Point Break" er som én stor bølge, der i glimt fører tilskueren med op på toppen i rene adrenalin-kicks, hvorefter man hurtigt bliver skyllet ind på det tørre sand igen.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Point Break

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Action, 122 min
Dansk titel: Point Break
Instr: Kathryn Bigelow Prod: Peter Abrams, Robert L. Levy  Manus: W. Peter Iliff  Foto: Donald Peterman  Klip: Howard Smith  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Patrick Swayze (Bodhi)
Keanu Reeves (F.B.I. Special Agent Johnny 'John' Utah)
Gary Busey (F.B.I. Agent Angelo Pappas)
Lori Petty (Tyler Ann Endicott)
John McGinley (F.B.I. Agent Ben Harp)
Tom Sizemore (D.E.A. Agent Deets)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.