3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

I Have Never Forgotten You
Simon Wiesenthal helligede hele sit voksenliv til at dokumentere og forfølge nazisternes forbrydelser på jøderne under anden verdenskrig.
TÅRER PÅ KINDEN
To år efter hans død produceredes denne hjertegribende dokumentar om Simon Wiesenthal (1908-2005), manden der gennem 70 år kæmpede utrætteligt for at finde en vis retfærdighed for nazisternes forbrydelser mod jøderne under anden verdenskrig.

Tæt på
Med sin spillefilmslængde kommer dokumentaren virkelig tæt på Wiesenthal. Det store ord profet kan med rette bruges om en mand som Wiesenthal, selvom han selv med sin oprigtige ydmyghed helst ville betegnes som forsker.

Utrættelighed
Filmen vil ikke mere end det kærlige portræt, og som sådan fungerer den virkelig rørende. De store historiske linjer er en slags indpakning, der nok trækker virkelighedens hæslige drama frem i fokus, men mest fungerer som en manifestation på Wiesenthals utrættelighed.

Objektivt sober
Holdt i en objektiv, sober tone er filmen langt mere nærværende og rørende end man havde kunnet frygte, hvis den var lagt i hænderne på en mere indpakningsorienteret instruktør.

Hjertet banker
Nok er de frygtelige begivenheder underlagt en vis mængde stemnings-filmmusik, men i det store billede banker hjertet under huden - i det ufatteligt umenneskelige historiske helvede, som Wiesenthal evnede at sætte ord og handling på - til store glæde for millioner af jøder.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
I Have Never Forgotten You

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: I Have Never Forgotten You: The Life and Legacy of Simon Wiesenthal
Instr: Richard Trank Prod: Marvin Hier, Richard Trank  Manus: Marvin Hier, Richard Trank  Foto: Jeff Victor  Klip: Inbal B. Lessner  Mus: Lee Holdridge  
Medvirkende:
Simon Wiesenthal (Sig selv)
Frederick Forsyth (Sig selv)
Nicole Kidman (Fortæller (Stemme))
Ben Kingsley (Sig selv)
Bill Clinton (Sig selv (Arkivfilm))
Robert F. Kennedy (Sig selv (Arkivfilm))
Ronald Reagan (Sig selv (Arkivfilm))
Frank Sinatra (Sig selv (Arkivfilm))
Elizabeth Taylor (Sig selv (Arkivfilm))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.