3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bucket List, The
To kræftpatienter, der lærer hinanden at kende på hospitalet, beslutter sig sammen for at få det bedste ud af deres sidste tid.
LIVSGLÆDE I MODLYS
At mødet med døden kan blive en opvågning til livet, er dette kærlige komediedrama en god påmindelse om.

Frygtløst oprigtigt og næsten uden kunstig sukker føres man med ud på en livsbekræftende sidste rejse med to uhelbredelige kræftpatienter.

En milliardær og en alvidende mekaniker havner på hospitalsstue sammen; begge har de kræft og ikke alt for længe igen.

De bliver hurtigt gode venner, og meget uortodokst beslutter de sig for at realisere en række vilde drømme i den sidste tid.

Således rejser parret det meste af Jorden rundt i milliardærens privatfly; havner på egyptiske pyramider og Den kinesiske mur, springer ud med faldskærm, kysser kønne piger og får lukket familiære løse ender.

Raffineret humor
Fortalt med en helt central raffineret humor og formidlet gennem stærkt spillende Nicholson og Freeman, er filmen et kærkomment og hjerteligt afbræk fra al mulig filmforstillelse.

Hårfin balance
Balancen mellem den distancerende humor og den gyselige alvor er hårfin, og det lykkes filmen at blande rædslen med lyspunkterne, så hovedbudskabet om at gribe nuet fremstår uden slør.

Klar og hjertelig
Enkelte små familiære sidehistorier kan have tendenser i retning af det vamle, men skåret ind til benet er filmen ren, klar og hjertelig.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bucket List, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2007, USA, Drama, 97 min
Dansk titel: Nu eller aldrig
Instr: Rob Reiner Prod: Alan Greisman, Neil Meron, Rob Reiner, Craig Zadan  Manus: Justin Zackham  Foto: John Schwartzman  Klip: Robert Leighton  Mus: Marc Shaiman  
Medvirkende:
Jack Nicholson (Edward)
Morgan Freeman (Carter)
Sean Hayes (Thomas)
Beverly Todd (Virginia)
Rob Morrow (Dr. Hollins)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.