3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Eagle Eye
Et yderst avanceret nationalt overvågningssystem sætter to unge amerikanere på en hård prøve for retfærdighed og overlevelse.
ACTION PÅ SPEED
Opskruet og overvældende amerikansk action, men alligevel med en pæn portion action, der giver smæk for skillingen.

"Eagle eye" er helt klassisk ny-Hollywood action-genrefilm, der som hovedplot har moderne teknologi, konspirationsteorier, menneskets vigende magt mod computerne og brave menneskers kamp for at redde kloden - eller i det mindste USA.

Et grumt computersystem
To unge mennesker, en mand og en kvinde, udvælges tilfældigt - og på den hårde måde - af et grumt effektivt computersystem til at agere brikker i et hæsblæsende spil om liv og død, hvor alt er forprogrammeret af "Moder Computer".

I kamp mod tid, sted og væmmelige bagmænd, fiser og farer vores helte rundt, konstant overvåget af et af offentligheden ukendt system, der kan følge alle ned til mindste daglige detalje.

Det store og moralske spørgsmål er: vil mennesket kunne stille noget op mod det nådesløse computersystem, og kan de nå det, inden de grumme bagmænd plaffer dem ned?

Det er de helt store lydeffekters film, og det er for det meste et støjende kaos. Lygterne blinker også, og der er ikke meget virkelighedstro over "Eagle eye".

Underholdende kaos
Til gengæld fungerer bruset effektivt som et rent underholdende kaos, hvor tid og sted på de bedste steder sættes ud af spillet.

Shia LaBeouf er min sin drengede charme og ligefremme spil en god og lidt alternativ brik i den mandlige hovedrolle. Alle roller er stereotyper. Det er i det hele taget en forventelig klichémættet affære. Se den og bliv blæst omkuld.
Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Eagle Eye

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2008, USA, Action, 118 min
Dansk titel: Eagle Eye
Instr: D.J. Caruso Prod: Patrick Crowley, Alex Lurtzman, Roberto Orci, Steven Spielberg (executive)  Manus: John Glenn, Travis Adam Wright, Hillary Seitz, Dan McDermott  Foto: Dariusz Wolski  Klip: Jim Page  Mus: Brian Tyler  
Medvirkende:
Shia LaBeouf (Jerry Shaw)
Michelle Monaghan (Rachel Holloman)
Ethan Embry (Agent Toby Grant)
Billy Bob Thornton (Agent Thomas Morgan)
William Sadler (Jerry's Dad)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.