3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Entrapment
To mestertyve mødes for at begå det ultimative røveri.
SVED I HÅNDFLADERNE
Der er ikke rigtig noget at gøre ved, at "Entrapment" udgør to timers effektiv underholdning: Ligegyldig hvor uoriginal og forudsigelig historien måtte være, så glemmer man altså alt om tid og sted, og det er en skøn fornemmelse.

Stærk udstråling
68-årige Sean Connery er stadig meget charmerende, og det er vigtigt for filmen. Hvis ikke han havde haft denne udstråling, ville hans modspiller Catherine Zeta-Jones have domineret de seksuelle undertoner, som filmen så bevidst spiller på.

Sean Connery spiller mestertyven Robert MacDougal, der ikke længere stjæler for pengenes skyld, men fordi han er afhængig af spændingen. Han har været tyv i masser af år, men er aldrig blevet snuppet på fersk gerning. Så nu lever han fedt på et slot i Skotland.

Kvindelig charmør
I USA sidder så denne yndige unge kvinde Gin Baker, der arbejder i forsikringsbranchen. Der er endnu ingen, der med sikkerhed ved, om hun også er tyv, eller om hun forsøger at få skovlen under tyven ved at charme sig ind på hende. Heri ligger et af filmens overraskelsmomenter.

MacDougal opfatter hende i hvert fald som en kollega, og hun har også visse særegne talenter. Blandt andet kan hun smyge sig gennem avancerede laser-alarmsystemer ved at vrikke lidt med sin velformede krop. Og det er netop lige, hvad der er nødvendigt for at kunne stjæle en værdifuld og velbevogtet maske.

Spændingen stiger
I takt med at tyvenes forhold bliver mere intimt, stiger spændingen, og indbruddene bliver mere avancerede. Der kommer rigtig nerver på i en af verdens højeste bygninger i Malaysia.

Skuespillet er glimrende, blot kunne man ønske sig en lidt mere karismatisk modspiller til Sean Connery. Zeta-Jones' åbenlyse seksuelle appeal og frække lillepige-væremåde er ikke helt nok over for Sean Connery.

Svagheder accepteres
Underholdningsværdien er som nævnt meget høj, og i perioder kan man sidde med svedige hænder og ekstra bankende hjerte. Dette medfører, at man lettere bærer over med filmens tydelige svagheder og usandsynligheder.

For at indbruddene skal kunne fungere underholdende nok, må historien nødvendigvis indeholde vildt usandsynlige elementer. I hvert fald er historien slet ikke så original, at dette ville kunne undgås.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Entrapment

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Action, 120 min
Dansk titel: Lokkeduen
Instr: Jon Amiel Prod: Sean Connery, Michael Hertzberg, Rhonda Tollefson  Manus: Ronald Bass, William Broyles Jr.  Foto: Phil Meheux  Klip: Terry Rawlings  Mus: Christopher Young  
Medvirkende:
Sean Connery (Robert MacDougal)
Catherine Zeta-Jones (Gin Baker)
Ving Rhames (Thibadeaux)
Will Patton (Hector Cruz)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.