3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dennis the Menace
En ualmindelig fræk knægt forpester sin nabos tilværelse. Men bag det uforskammede drengefjæs gemmer der sig et stort hjerte.
BØRNEVENLIG SPASMAGERI
Denne særdeles typiske John Hughes-produktion henvender sig primært til det noget yngre publikum, men de voksne vil glæde sig over, at historien trods alt hænger godt sammen, og at der er lagt vægt på det gode skuespil.

Knægten Mason Gamble spiller den frække 5-årige Dennis, der hele tiden laver ballade og på den måde forpester sin nabos tilværelse: Mr. Wilson (Walter Matthau) bliver udsat for regulær sabotage, selvom knægten ikke mener noget ondt med det.

Imens har en grum skurk fundet vej til den lille by og tager på et tidspunkt Dennis som gidsel. Drengen tager det mest som en spændende udfordring at være gidsel: men derhjemme er familien - og Mr. Wilson - alvorligt bekymrede. Det er der nu ingen grund til, for selv skurke går ikke fri for Dennis' sabotage..

Fræk hovedrolle
Filmen er frisk og underholdende for hele familien. De mange hæsblæsende situationer er velkendt overdramatiserede, men kun til glæde for publikum, der tager kærligt imod. For der er jo tale om en familiefilm baseret på de populære tegneserier.

Mason Gamble udfylder perfekt den frække hovedrolle, og som den gnavne Mr. Wilson spiller Walter Matthau vidunderligt. Filmen er i det hele taget flot håndværk, og man sidder tilbage med en behagelig fornemmelse.

Med sprudlende vellykket genreprototypisk musik af Jerry Goldsmith og elskeligt skuespil fra især Matthau og superskurken Switchblade Sam, spillet af Christopher Lloyd.
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Dennis the Menace

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1993, USA, Komedie, 92 min
Dansk titel: Jern-Henrik
Instr: Nick Castle Prod: John Hughes, Richard Vane  Manus: John Hughes  Baseret på: tegneserier af Hank Ketcham  Foto: Thomas E. Ackerman  Klip: Alan Heim  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
Walter Matthau (Mr. George Wilson)
Mason Gamble (Dennis Mitchell)
Joan Plowright (Mrs. Martha Wilson)
Christopher Lloyd (Switchblade Sam)
Lea Thompson (Mrs. Alice Mitchell)
Robert Stanton (Mr. Henry Mitchell)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.